Annonce
Sport

Video: Ny AGF-målmand helt i endnu en uafgjort

AGF's Adama Guira (17). Superligakampen AGF - Vendsyssel FF. Ceres park i Aarhus, søndag den 2 september 2018. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2018)

AGF spillede for sjette gang i sæsonen uafgjort, da Vendsyssel FF søndag var på besøg i Aarhus.

FODBOLD: Det blev aldrig helt godt. Men det gik heller ikke så galt, som det var på vej til.

AGF spillede søndag 1-1 med Vendsyssel i en Superligakamp, som århusianerne sluttede bedst. Men inden de vågnede op var alt tæt på at være tabt.

I den sidste uge af transfervinduet solgte AGF målmand Aleksandar Jovanovic og angriberen Kasper Junker. De er erstattet af de mere ukendte Roman Mysak og Ryan Mmaee, der dog ikke var i truppen søndag.

Og det har skabt en del hidsige opdateringer på de sociale medier fra AGF-fans, der ikke er tilfredse med sportschef Peter Christiansens præstationer.

Frustrationerne fik ny luft efter godt ti minutter da gæsterne bragte sig foran.

Efter en dødbold gik forsvarsspilleren Andreas Kaltoft op i en hovedstødsduel med AGFs Jens Stage. Og efter lidt pingpong mellem hovederne sendte Stage bolden i eget net, uden chance for den debuterende målmand Oscar Whalley.

Og situationen var på vej til at blive endnu værre få minutter senere da Vendsyssel blev tildelt et meget tyndt straffespark da Adama Guira angiveligt holdt en modstander i feltet.

For en målmand kan et straffespark dog være en gave. Han har intet at tabe, til gengæld vandt Whalley en del AGF-hjerter, da han klarede forsøget.

AGF havde svært ved at få spillet til at fungere i første halvleg, og gæsternes føring var fortjent.

Men det tog Tobias Sana ikke så tungt. I dommerens tillægstid før pausen udlignede han til 1-1 på et frispark.

Vendsyssel gik tilbage på banen, og AGF sad totalt på kampen. Blandt andet Jakob Ankersen og Mustapha Bundu kom frem til halve chancer, men ind ville bolden aldrig i anden halvleg.

Med det ene point indtager AGF stadig femtepladsen i Superligaen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce