Annonce
Sport

Video: Ny AGF-målmand helt i endnu en uafgjort

AGF's Adama Guira (17). Superligakampen AGF - Vendsyssel FF. Ceres park i Aarhus, søndag den 2 september 2018. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2018)

AGF spillede for sjette gang i sæsonen uafgjort, da Vendsyssel FF søndag var på besøg i Aarhus.

FODBOLD: Det blev aldrig helt godt. Men det gik heller ikke så galt, som det var på vej til.

AGF spillede søndag 1-1 med Vendsyssel i en Superligakamp, som århusianerne sluttede bedst. Men inden de vågnede op var alt tæt på at være tabt.

I den sidste uge af transfervinduet solgte AGF målmand Aleksandar Jovanovic og angriberen Kasper Junker. De er erstattet af de mere ukendte Roman Mysak og Ryan Mmaee, der dog ikke var i truppen søndag.

Og det har skabt en del hidsige opdateringer på de sociale medier fra AGF-fans, der ikke er tilfredse med sportschef Peter Christiansens præstationer.

Frustrationerne fik ny luft efter godt ti minutter da gæsterne bragte sig foran.

Efter en dødbold gik forsvarsspilleren Andreas Kaltoft op i en hovedstødsduel med AGFs Jens Stage. Og efter lidt pingpong mellem hovederne sendte Stage bolden i eget net, uden chance for den debuterende målmand Oscar Whalley.

Og situationen var på vej til at blive endnu værre få minutter senere da Vendsyssel blev tildelt et meget tyndt straffespark da Adama Guira angiveligt holdt en modstander i feltet.

For en målmand kan et straffespark dog være en gave. Han har intet at tabe, til gengæld vandt Whalley en del AGF-hjerter, da han klarede forsøget.

AGF havde svært ved at få spillet til at fungere i første halvleg, og gæsternes føring var fortjent.

Men det tog Tobias Sana ikke så tungt. I dommerens tillægstid før pausen udlignede han til 1-1 på et frispark.

Vendsyssel gik tilbage på banen, og AGF sad totalt på kampen. Blandt andet Jakob Ankersen og Mustapha Bundu kom frem til halve chancer, men ind ville bolden aldrig i anden halvleg.

Med det ene point indtager AGF stadig femtepladsen i Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce