Annonce
Sport

Video: Ny AGF-målmand helt i endnu en uafgjort

AGF's Adama Guira (17). Superligakampen AGF - Vendsyssel FF. Ceres park i Aarhus, søndag den 2 september 2018. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2018)

AGF spillede for sjette gang i sæsonen uafgjort, da Vendsyssel FF søndag var på besøg i Aarhus.

FODBOLD: Det blev aldrig helt godt. Men det gik heller ikke så galt, som det var på vej til.

AGF spillede søndag 1-1 med Vendsyssel i en Superligakamp, som århusianerne sluttede bedst. Men inden de vågnede op var alt tæt på at være tabt.

I den sidste uge af transfervinduet solgte AGF målmand Aleksandar Jovanovic og angriberen Kasper Junker. De er erstattet af de mere ukendte Roman Mysak og Ryan Mmaee, der dog ikke var i truppen søndag.

Og det har skabt en del hidsige opdateringer på de sociale medier fra AGF-fans, der ikke er tilfredse med sportschef Peter Christiansens præstationer.

Frustrationerne fik ny luft efter godt ti minutter da gæsterne bragte sig foran.

Efter en dødbold gik forsvarsspilleren Andreas Kaltoft op i en hovedstødsduel med AGFs Jens Stage. Og efter lidt pingpong mellem hovederne sendte Stage bolden i eget net, uden chance for den debuterende målmand Oscar Whalley.

Og situationen var på vej til at blive endnu værre få minutter senere da Vendsyssel blev tildelt et meget tyndt straffespark da Adama Guira angiveligt holdt en modstander i feltet.

For en målmand kan et straffespark dog være en gave. Han har intet at tabe, til gengæld vandt Whalley en del AGF-hjerter, da han klarede forsøget.

AGF havde svært ved at få spillet til at fungere i første halvleg, og gæsternes føring var fortjent.

Men det tog Tobias Sana ikke så tungt. I dommerens tillægstid før pausen udlignede han til 1-1 på et frispark.

Vendsyssel gik tilbage på banen, og AGF sad totalt på kampen. Blandt andet Jakob Ankersen og Mustapha Bundu kom frem til halve chancer, men ind ville bolden aldrig i anden halvleg.

Med det ene point indtager AGF stadig femtepladsen i Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce