Annonce
Kultur

VIDEO: Se Strøgets julebelysning blive tændt

Sådan ser den ud, stjernehimlen, efter der er kommet lys i den. Foto: Kim Haugaard

Se årets julebelysning blive tændt i videoen her.

AARHUS: Jaja, der er stadig længe længe til. Juleaften, altså. Men det sker jo som bekendt i november engang at hyggen sættes i gang, og i år er ingen undtagelse.

2. november tændte Salling sine julelys, og nu er turen så kommet til resten af Strøgets julebelysning, som i år har lidt nyt at byde på. Den gamle belysning er nemlig sendt på pension, og det har givet plads til en ny. 700.000 LED-lys mere præcist, som udover den klassiske stjernehimmel også blandt andet byder på store snebolde ved Clemens Bro, lyser Strøget op fra ende til anden - i øvrigt med 150.000 lys flere end sidste år.

Her på redaktionen holder vi os da heller ikke tilbage fra at lade julestemningen brede sig. Vi havde sendt en reporter ned midt på Strøget, hvor han sendte live fra tændingen. Så hvis du lige vil se det en gang til, så kan du det herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce