Annonce
Aarhus

Video: Se vinderprojekt med museum og 65 nye boliger ved Mølleparken

Vinderprojektet, der skal overtage hovedbibliotekets bygninger vil både lave museum, hostel og boliger på grunden.

Der er 65 nye boliger på vej i midtbyen, som en del af det nye vinderprojekt, der tilsyneladende har vundet konkurrencen om at overtage hovedbibliotekets gamle bygninger i Mølleparken.

Vi skriver »tilsyneladende« fordi kommunen og vinderkonsortiet er udpeget politisk, men endnu ikke har skrevet under på aftalen. Der forhandles ifølge avisens oplysninger fortsat om kontrakten.

Ingeniørfirmaet Alectia A/S, der også har kontorer i Aarhus, er en del af konsortiet, der har vundet projektet »Vestpassagen«, som vinderprojektet er døbt.

Annonce

Alectia fortæller Århus Stiftstidende i en mail, at vinderprojektet omfatter 14.500 etagemeter ombygning og nybyggeri, og hvor det nuværende, historiske Hovedbibliotek i Mølleparken indgår.

Projektets overordnede formål er at styrke og forbinde byen gennem Vestpassagens centrale placering mellem Vesterbro Torv og Mølleparken. Med udgangspunkt i byggeriets placering mener konsortiet bag forslaget, at projektet kan skabe et helt nyt og anderledes kvarter for byens beboere.

Som tidligere afsløret i Århus Stiftstidende er en væsentlig del af projektet, at det nuværende hovedbibliotek skal ombygges til et nyt og moderne Naturhistorisk Museum, der i dag har 60.000 årlige besøgende i universitetsparken.

Projektet beskriver udvidelser med seks meter dybe udstillingskældre på begge sider af den bevaringsværdige hovedbygning fra 1934.

Men som Stiftstidende også har skrevet før, er det fortsat tvivlsomt om Naturhistorisk Museums flytning kan gennemføres. Museumsdirektør Bo Skaarup har til avisen udtalt:

»Vores finansiering er uafklaret. Vi ved ikke, om vi kan blive ejer eller lejer i Mølleparken. Og vi får brug for at eksterne parter i form af bl.a. fonde vil hjælpe os for at kunne flytte. Vi skal ikke flytte bare for at flytte, men kun hvis det giver mening i et udviklingsperspektiv.«

Bo Skaarup tror, det vil koste et tre cifret millionbeløb, måske over 200 mio. kr. at flytte og indrette et nyt museum. Desuden skal man have solgt de nuværende bygninger til Aarhus Universitet, som er positiv, men der er endnu ingen aftale.

Hvad der skal være i hovedbibliotekets hovedbygning, hvis ikke det lykkes museet at finde finansieringen står hen i det uvisse.

Som avisen også tidligere har fortalt, bliver der ud mod Vestergade opført et nyt hostel, som ifølge Alectia får navnet »Library Hostel«. Hostellet får 450 sengepladser og forventer 80.000 overnatninger om året. Det skal fungere som et nyt og billigt overnatningskoncept.

Det er konsortiet Biblioteksparken A/S, der står bag det projekt, et flertal i magistraten foreløbig har udpeget som vinder, men som der altså endnu ikke er skrevet en kontrakt med.

Bag konsortiet står Norcap, Future Hostels, KANT og Møller & Grønborg som arkitekter samt altså Alectia som ingeniører.

Arkitektfirmaet KANT har lagt en video på sin hjemmeside, der fortæller om projektet, og som beskriver en plan om fire nye huse til de 65 boliger: Et ud mod Vester Alle, et mod Møllevejen og to punkthuse inde i bebyggelsen ved passagen, hvor der også skal være café og offentlig passage, ligesom det er kendt ved Aros og Bruuns Galleri.

Projektet forventes at stå færdig i 2018.

Se KANT Arkitekters visualisering her:

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Jublen ville ingen ende tage, men det var også de dødes aften: Willy var den første århusianer, der blev dræbt

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce