Annonce
112

Videoovervågning virkede: Politihund fandt indbrudstyv i krat

Foto: Rolf Klebsattel/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Et igangværende indbrud i Hadsten blev mandag morgen afsløret via videoovervågning. Politiet rykkede hurtigt ud, men indbrudstyvene stak af fra stedet. Heldigvis havde politiet både hunde og et godt signalement at gå efter.

HADSTEN: Mandag klokken 09.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et indbrud der var i gang på Odinsvej i Hadsten. Husets ejer kunne på videoovervågning se, at to personer iført mørk beklædning gik rundt i huset.

Der blev sendt flere patruljer af sted, og den første vogn på stedet kunne se et åbent vindue, som den ene betjent kravlede ind af. Han kunne høre nogen hviske i kælderen og gav sig til kende som politi, hvorefter kælderdøren smækkede. Der blev tilkaldt en hundepatrulje til at søge i området, og husets ejer var i mellemtiden også ankommet og viste betjentene overvågningsbillederne, så signalementet af de to personer kunne sendes videre til alle patruljer. En af hundeførerne så en person, der stak af, da han fik øje på betjenten, og der blev derfor sendt en hund i hælene af ham.

Hunden løb ind i et krat, og kort efter kunne betjenten høre en person inde fra buskadset beklage sig. Hunden havde standset gerningsmanden ved at bide ham i underarmen, og den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud. Kort efter fik en patrulje øje på en bil, der kom kørende ad Skovvangsvej. Betjentene fik standset bilen på Ødumvej og tog kontakt til føreren, der passede på signalementet på den anden gerningsmand. Den 23-årige mand blev ligeledes anholdt og sigtet for indbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tilbagegang til det bedre

Der er ingen grund til at ærgre sig eller græde over, at der bliver lånt færre bøger på bibliotekerne i Aarhus end tidligere - hvis nogen skulle komme på den tanke. For der er masser af folk på bibliotekerne. De henter viden, lærdom eller erfaring på andre måder end ved at slæbe bøger med hjem. De låner også stadig bøger, bare lidt færre end tidligere. De nye tider er såmænd bedre end de gamle. For mulighederne for at finde det, man har brug for, er øget betydeligt. Selvfølgelig står bibliotekerne ligesom andre, der opererer med trykte ting, i et vadested. For ingen ved, om den trykte verden helt forsvinder. Det gør den næppe. Under alle omstændigheder har elektronikken helt forandret vores verden, oftest til det bedre, ja, selv i lande, der gerne vil bestemme, hvad deres indbyggere skal tro og mene, må magthaverne give op. Det er nemt at finde oplysninger og nemt at komme ud med sine budskaber. Både det århusianske hovedbibliotek Dokk1 og de 18 lokale biblioteker låner stadig bøger ud, så på den front har de en mission, men de er også blevet så meget andet. For eksempel et sted, hvor man henter elektroniske oplysninger på computeren. Der ydes også borgerservice, og så har især Dokk1 fået en hel stribe af nye, velfungerende funktioner. Både det sted og lokalbibliotekerne er blevet mødesteder, og det var helt genialt, da Dokk1 fandt ud af at lave aftaler på forhånd med foreninger, som nu har mødested i den grå diamant på havnefronten. Flere end 100 foreninger har deres faste mødested der, hvor de ikke alene har plads, men også adgang til mange funktioner, som de har brug for i forbindelse med foreningsarbejdet. Dokk1 er også blevet et sted, hvor studerende går hen for at læse og arbejde sammen to eller flere i grupper og en legeplads for forældre med mindre børn. Det er virkelig blevet et multikulturelt hus med en god atmosfære og brugbare platforme. At omkring 1,2 millioner hvert år besøger huset vidner om dets værdi. Og så gør det ikke så meget, at de færreste kommer for at låne bøger.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce