Annonce
Udland

Vietnam og Singapore konstaterer første tilfælde af virus

Noel Celis/Ritzau Scanpix
Kinesere i Singapore og Vietnam er smittet med coronavirus og er indlagt på hospitaler i isolation.

Coronavirusset fra Kina har spredt sig til Vietnam og Singapore, hvor der torsdag er blevet bekræftet tilfælde af virusset.

I Vietnam er to kinesere blevet testet positive for det sars-lignende virus. Men de har det begge godt under omstændighederne, oplyser Vietnams sundhedsministerium.

Også i Singapore er det første tilfælde af virusset blevet bekræftet. En 66-årig mand fra Wuhan, Kina, hvorfra virusset formodes at stamme fra, er smittet. Han ankom til Singapore med sin familie mandag.

Den smittede og en af hans rejsemakkere, som frygtes smittet, er indlagt på hospitalet, hvor de er i isolation.

En anden person er også testet positiv. Men prøven mangler at blive endeligt bekræftet.

Alle tre personer har det godt, oplyser Singapores sundhedsministerium.

Myndigheder i Singapore screener alle passagerer fra Kina. Personer, som mistænkes smittet, bliver isoleret.

Torsdag har virusset kostet en 80-årig mand i Kina livet. Han er den første person uden for det såkaldte epicenter for virusset, der er død.

Dermed er 18 personer i Kina døde af virusset. Mindst 634 personer er blevet smittet.

Langt størstedelen af smittetilfældene er blevet fundet i Wuhan. Havnebyen har omkring 11 millioner indbyggere og ligger i hjertet af Kina.

Udspringet af virusset er formentlig et marked i byen, der ulovligt har solgt vilde dyr. Det er den hidtidige vurdering fra kinesiske myndigheder.

Onsdag aften dansk tid blev borgere i Wuhan af myndighederne bedt om ikke at forlade byen, medmindre særlige omstændigheder gør sig gældende.

Desuden har byen lukket for al offentlig transport og tog og fly ud af byen.

Det er ikke kun i Wuhan, der bliver taget forholdsregler. I en række nærliggende byen har kinesiske myndigheder indstillet al offentlig transport. Dermed forsøger man at dæmme op for yderligere spredning.

Der er foruden Singapore, Vietnam og Kina konstateret tilfælde af virusset i Thailand, Sydkorea, Japan, Taiwan og USA. I alle tilfælde er der tale om personer, der har været i Wuhan.

USA har torsdag opfordret amerikanske rejsende i Kina til at udvise ekstra forsigtighed.

I Storbritannien er det blevet rapporteret, at fire personer i Skotland bliver testet for virusset. Premierminister Boris Johnsons talsmand afviser, at nogen er smittet.

De pågældende personer er indlagt for en "sikkerheds skyld", lyder det.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce