Annonce
Sport

Vigtigst af alt må Bakken Bears ikke tabe med mere end 18 point

Bakken Bears møder mandag aften Medi Bayreuth i FIBA Europe Cup. Arkivfoto: Kim Haugaard
Bakken Bears kan spille sig et stort skridt nærmere kvartfinalen i Europe Cup med en sejr i Tyskland mandag, men en bunke skader gør livet svært for det århusianske basketballhold.
Annonce

BASKETBALL: Et portugisisk, et tysk og et dansk hold deltager i et gruppespil og der er kun plads til to af dem i kvartfinalen.

Belgiske Spirou har efterhånden udspillet sin rolle i Europe Cups gruppe I, og dermed skal SL Benfica, medi Bayreuth og Bakken Bears blot have vippet én mere konkurrent af pinden før de er videre til næste runde.

Men hvem af de tre, der trækker sorteper er svært at forudsige. De har alle vundet to sejre og tabt én efter halvdelen af kampene.

Derfor er de tre resterende indbyrdes opgør mellem holdene altafgørende. Mandag møder Bears medi Bayreuth i Tyskland.

- Gruppen er pivåben. Bayreuth spillede en frygtelig kamp da vi mødte dem i Aarhus, men de er kommet godt efter det og dominerede blandt andet Benfica, siger Bears’ head coach Steffen Wich.

Han forudser, at århusianerne muligvis kan overleve et nederlag i udekampen hvis de vinder de resterende to kampe, der begge er på hjemmebane.

Det kræver dog, at de taber med mindre end de 18 point, de slog samme hold med på hjemmebane.

- Vi skal gå derned og spille for at vinde. Men vi er i en sårbar situation, og hvis vi ikke kan lykkedes med at vinde, så må vi kigge op på lystavlen til sidst og se, om stillingen nærmer sig et nederlag på 18 point.

- Hvis vi er bedre indbyrdes end Benfica og Bayreuth, så går vi videre.

- Og slår vi Spirou hjemme (i runde fem, red.), så er ét af de sandsynlige scenarier, at vi spiller om kvalifikationen med Benfica i den sidste kamp, vurderer Steffen Wich.

Europe Cup, gruppe I

  1. Bakken Bears 3 kampe, 2 sejre
  2. medi Bayreuth 3, 2
  3. SL Benfica 3, 2
  4. Spirou Basket 3, 0

Runde 4

  • Bayreuth - Bakken Bears mandag klokken 18.30
  • Spirou - Benfica onsdag
Annonce

Skadesplagede bjørne

Og måske er det meget godt, at Bears har råd til et (lille) nederlag i Tyskland, fordi lægestaben har lige lovligt meget at lave i disse uger.

- Vi har en historisk hård januar med otte udekampe i træk og vi er samtidig rigtig hårdt ramt af skader, så vi er pressede.

- Vi har stort set ikke trænet i januar og spillerne er tapet op på kryds og tværs. Men vi må finde ud af, hvad vi kan gå i kamp med, fortæller Steffen Wich.

Han har i de seneste uger set spillere som Adama Darboe, Darko Jukic, Nimrod Hilliard, Tylor Ongwae og Ryan Evans døje med skader af større og mindre omfang.

- Vi er baldrede, men det er for tidligt på sæsonen. Men det er jo ikke noget, man altid selv kan styre. Jeg synes ellers, vi har været gode til at justere på spilletiden, men lige nu er der altså lige rigeligt spillere ude.

Bakken Bears møder medi Bayreuth klokken 18.30 i Oberfrankenhalle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus For abonnenter

Søns misbrug har kostet Bente og Søren penge, søvn og tårer: - Man føler sig magtesløs og mistænkt for at være dårlige forældre

Annonce