Annonce
Debat

Vikaren på Borgen: Little Aarhus

Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef, medlem af Folketinget (Radikale Venstre). Foto: Kim Haugaard

Når mennesker flytter væk fra deres hjemstavn, ender de ofte med at blive tiltrukket af de samme boligkvarterer. Lidt ligesom metalspåner omkring en magnet. Man kender det fra mange storbyers Chinatown og Little Italy. Eller Solvang. Nogle gange uden at tænke over det, andre gange bevidst for at være blandt nogen, der tænker og gør som én selv.

Vi mennesker søger tryghed i det kendte, fordi vi ved, at livet vil byde på overraskelser og nogle gange modgang. Når det sker, har vi brug for nogen, vi kan stole på. Og præcis som de kinesiske indvandrere til London eller danskere i Californien bor jyske medlemmer af Folketinget i en lille enklave for sig selv. Folketinget har to ejendomme tæt på Christiansborg, hvor jeg har fået mig installeret i den ene cirka 10 minutters gang fra Folketinget.

Her har vi formet vores egen lille østjyske koloni, man kunne kalde den for Little Aarhus, hvorfra man derfor nogle morgener kan se en lille østjysk folkevandring over mod Christiansborg.

Vikaren fra Viby er blevet socialordfører, hvilket er en perfekt platform for en række af de mærkesager, jeg gik til valg på. Og jeg er langtfra det eneste medlem af Social- og Indenrigsudvalget, der er valgt i Østjylland.

I valgkampen sommeren 2019 stødte jeg ofte på kandidater fra de andre partier, og nogle af dem er nu mine gode kolleger i Social- og Indenrigsudvalget; det gælder blandt andet Camilla Fabricius (S), som har siddet i byrådet, foruden Torsten Gejl (Alt.), Fatma Øktem (V) og Kirsten Normann Andersen (SF) - sidstnævnte er formand for udvalget.

I tiden efter, at jeg sidste sommer måtte sande, at jeg ikke var blevet valgt til Folketinget, var mit held, at jeg udover en god familie og en god arbejdsplads, har beholdt flere bestyrelsesposter, hvor jeg kan få afløb for min lyst til at være med til at gøre en forskel: Bl.a. hos Den Forberedende Grunduddannelse (FGU Aarhus), som er en fusion af byens tre produktionsskoler (Aarhus, Egå og Gøglerskolen) samt en del af voksenuddannelsen, VUC.

Målgruppen er de unge, som ikke kommer i gang - eller kommer skævt i gang - med en mere traditionel ungdomsuddannelse og derfor har brug at gå andre veje. En supervigtig institution, der desværre er født med underfinansiering, hvorfor mit parti har foreslået tilført 60 mio. kr. Livet for disse unge er i forvejen klemt, og underfinansieringen klemmer dem - og de dygtige ledere og medarbejdere på skolen - yderligere.

Samtidig sidder jeg i hovedbestyrelsen for Ligeværd, der arbejder for bedre vilkår for mennesker med særlige behov. Og så elsker jeg min plads i bestyrelsen Café Parasollen i Viby, som er en socialøkonomisk virksomhed med hjerterum for sårbare aarhusianere med brug for et sted at mødes.

Bestyrelsesposterne indrammer mit syn på livet: vi, der kan selv, skal selv. Og vi skal skubbe på for, at de som ikke kan selv, får lige muligheder. De bredeste skuldre skal bære den tungeste byrde, og det håber jeg inderligt på, vi får at se i aftalen om finanslov. Det tænker jeg over, mens jeg går tilbage til min lejlighed i Little Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bag om bruddet: Sag fra Sønderjyske kostede Haysen jobbet i AGF

Sport

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce