Annonce
Aarhus

Vikaren på Borgen: Mine aftener i rejsebio

Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef, medlem af Folketinget (Radikale Venstre). Foto: Kim Haugaard

Endelig! I denne uge er en række liberale erhverv, blandt andet frisørerne, endelig blevet genåbnet, og det gav nærmest stormløb på saloner i hele landet. Selv er jeg så priviligeret at være gift med en tidligere frisør, og trods restriktioner er det derfor lykkedes mig at holde krøllerne relativt nyklippede hen over hele nedlukningen.

Der mangler dog stadig en hel del, inden vi er tilbage til normalen. Men det lysner, og om lidt kommer udendørs servering med, så restauranterne og med dem biograferne, som jeg personligt har savnet mere end jeg havde troet. For selv om jeg ikke er i biffen hver uge, må jeg konstatere, at biografens mørke kan noget, som er vanskeligt at genskabe i det blå skær af Netflix’ uendelige strøm af serier.

Engang var den største oplevelse, når der kom rejsebio til idrætsforeningens årsafslutning eller brugsforeningens generalforsamling. En slags 1970’ernes Netflix. Så havde Thisted Amt Rejsebio stillet maskinen op i forsamlingshusets lille sal, og via en luge i en dør ind til den store sal blev magien så sluppet løs på det opstillede lærred foran scenen.

Annonce

Film i biografen har altid været dragende, og fra de første oplevelser som dreng til de seneste i Filmklub Danmark har det hyggelige mørke budt på store oplevelser i alt fra action og grin til kærlighed og eftertænksomhed.

I Kino i Thisted kunne man rejse fra det ydre rum med James Bond i 'Moonraker', over Los Angeles med Eddie Murphy i 'Frækkere end politiet tillader', videre til Prags gader i 1968-oprøret i Philip Kaufmanns filmatisering af Milan Kunderas 'Tilværelsens ulidelige lethed' helt uden at flytte sig fra sædet. Og bevæbnet med kuponhæftet fra Filmklub Danmark var min frisør og jeg klar til en ny sæson, men nåede kun Druk, inden det hele lukkede ned igen.

Der er sat gang i en lang række tiltag for at få gang i hjulene igen efter nedlukningen. Udbetalingen af feriepenge er en væsentlig indsprøjtning, men derudover har Folketinget vedtaget en række hjælpepakker.


Husk at gå i teateret. Tag en ven med. Gå ud at spise på en lokal restaurant. Tag hele familien med. Husk at blive klippet. Du trænger. Og husk at gå i biffen. De har savnet jer.


Jeg vil i den forbindelse navnlig nævne én: en pulje på en halv milliard kroner, som forligspartierne for nylig sendte ud, så socialt udsatte og ældre kan få kulturelle og andre oplevelser efter måneders isolation.

Det kan være en tur i en forlystelsespark, på restaurant eller en koncert. Eller en tur i biografen. En slags moderne rejsebio, om man vil. Målet er dermed dobbelt; at hjælpe oplevelsesøkonomien i gang og samtidig give oplevelser til en gruppe af mennesker, som har oplevet nedlukningen allerhårdest

Det hele bliver godt igen, så hold ud. Den 21. april bliver der åbnet for udendørsserveringen og 6. maj - hvis alt går vel - følger de indendørs oplevelser. Og når det hele åbner igen, så en stille bøn: Husk at gå i teateret. Tag en ven med. Gå ud at spise på en lokal restaurant. Tag hele familien med. Husk at blive klippet. Du trænger. Og husk at gå i biffen. De har savnet jer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce