Annonce
Leder

Vikaren stjæler billedet

Isabella Arendt har modet og tør godt rose modstanderne og så ellers fokusere på egen politik. Faktisk er det ekstremt forfriskende at opleve en kandidat, der udelukkende bruger kræfter på, hvad det er, hun selv vil og stort set aldrig maler skræmmedebilleder op. Den tilgang skal nok flytte mange stemmer i en valgkamp, der indtil nu har været præget at en fantast på den yderste højrefløj og to blokke, der primært bruger krudt på at svine hinanden til.

Hvis ikke man vidste bedre, så kunne man godt have mistænkt Uffe Elbæk for næsten at være blevet helt forelsket.

Ved siden af ham stod en ung smuk kvinde iført en rød kjole og overbevisende talegaver, og på rekordtid havde kvinden taget Alternativets formand med storm. Og det i en grad så Uffe Elbæk overraskende nok brugte en del af sin begrænsede taletid i tv-debatten på at udtrykke ønske om, at kvinden og hendes parti ville blive valgt ind i folketinget.

Kvinden er Isabella Arendt, der få minutter inden tv-debatten var blevet kaldt ind som vikar, fordi formanden for Kristendemokraterne var blevet dårlig. Siden er Isabella Arendt blev midlertidig formand for partiet resten af valgkampen.

Et smart træk af det lille parti, der kæmper benhårdt for at nå op over spærregrænsen. Langt fra nogen let opgave, men er der nogen, der kan, er det uden tvivl Isabella Arendt . Det er nemlig ikke kun Uffe Elbæk, som er faldet for "vikaren fra himlen", som hun er blevet døbt.

Stort set alle politiske kommentatorer og eksperter er enige om, at den 26-årige statskundskabsstuderende er et forfriskende element i valgkampen.

Annonce

Kristendemokraterne har hidtil ikke ligefrem været kendt for at have de mest farverige og sprudlende kandidater, men med Isabella Arendt har partiet fået en kandidat, der for alvor forstår at levere varen.

Hun forstår at levere sig budskab med overbevisning og formår at forklare selv komplicerede synspunkter, så de lyder enkle og som sund fornuft. Samtidig har hun modet - som stort set ingen af de øvrige kandidater besidder - at hun godt tør rose modstanderne og så ellers fokusere på egen politik. Faktisk er det ekstremt forfriskende at opleve en kandidat, der udelukkende bruger kræfter på, hvad det er, hun selv og hendes parti ønsker at gennemføre og stort set aldrig maler skræmmebilleder op om, hvad der vil ske, hvis modstanderen kommer til magten.

Den tilgang skal nok flytte mange stemmer i en valgkamp, der indtil nu har været præget at en fantast på den yderste højrefløj og to blokke, der primært bruger krudt på at svine hinanden til.

I de fleste meningsmålinger ligger Kristendemokraterne kun omkring en procent af stemmerne. Så der skal virkelig flyttes meget, hvis partiet skal vælges ind. Det er den midlertidige formand helt sikkert også på vej til at gøre.

Men skal projektet lykkes, er det nødvendigt, at Isabella Arendt formår at holde den nuværende fokus, så debatten ikke drejes ind emner som abort og homoseksuelles rettigheder, hvor partiet ligger et stort stykke fra de fleste danskere, og hvor det humanistiske og positive image pludselig får alvorlige ridser.

Men har Vikaren fra Himlen ret i, at de fleste danskere er ligeglade med de to emner og meget hellere vil snakke skat, skole og pension, så er det langt fra umuligt at Uffe Elbæk får sit ønske opfyldt og Kristendemokraterne igen kravler op over spærregrænsen og forhåbentlig på længere sigt kan medvirke til et lidt bedre debatklima blandt de folkevalgte.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce