Annonce
Sport

Viktor Axelsen og kompagni indtager Aarhus: Det er stort, men det kan heller ikke blive større med den Arena, vi har

Anders Antonsen, Viktor Axelsen og resten af verdens bedste badmintonspillere deltager i den kommende uge i Thomas Cup og Uber Cup i Arena, Aarhus. Arkivfoto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
VM i badminton for både mænd og kvinder spilles over den næste uge i Aarhus. Aarhus Events jubler over, at det er lykkedes at trække turneringen til byen, men understreger samtidig, at den begrænsede tilskuerkapacitet gør det svært at nå meget højere.

BADMINTON: Forleden stod 200 børn i kø i Højbjerg Badminton Klub, fordi OL-guldvinder Viktor Axelsen kiggede forbi.

Som optakt til Thomas Cup, der begynder lørdag i Aarhus' Arena, hilste en af Danmarks største sportsstjerner på store og små i den lokale badmintonklub.

Det er den slags oplevelser, en stor begivenhed som hold-VM for både mænd og kvinder i badminton er med til at skabe i Aarhus.

Annonce

Det er Aarhus Events, der har fået Thomas Cup (mænd) og Uber Cup (kvinder) til Aarhus. Det er første gang, at den store turnering afholdes uden for Asien.

- Det er megastort. Det er den største enkeltstående badmintonbegivenhed i Danmark. Og i modsætning til individuelt VM, så afvikles Thomas Cup og Uber Cup som et gruppespil, og dermed er der flere chancer for at se alle de store stjerner i aktion, siger Jørn Sønderkjær Christensen, der er eventschef i Aarhus Events.

Aarhus har ramt overliggeren

På det seneste har Aarhus afholdt VM i sejlads og VM i cross, men de store indendørsarrangementer er der længere imellem.

Kort efter, at Arena blev åbnet var Aarhus hovedby for EM i kvindehåndbold. Danmark spillede sine kampe for fulde huse. Men siden har Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København overtaget de største events såsom håndbold-slutrunder, VM i ishockey og store svømme-mesterskaber.

Arena

Århus Stiftstidende sætter i disse dage fokus på byens store opvisningshal, Arena.

Den blev bygget i 2001 for 130 millioner kroner og forpagtes af AGF.

Tidligere har vi skrevet om:

- At hallen stort set ikke længere bliver brugt til eliteidræt

Og det er der en hel naturlig forklaring på, mener Jørn Sønderkjær Christensen.

- Det er størrelsen på hallen, der afgør, hvor de store events lægges. Det handler om, hvor du kan sælge flest mulige billetter. Sådan er det, og det er de vilkår, vi arbejder under.

- Der har tidligere været tale om en multihal i Aarhus. Og jeg vil vurdere, at der ville være mange interesserede i at afholde store arrangementer i Aarhus. Og ikke kun sport, men også andre events som for eksempel e-sport hvor vi har set arrangementer med 20.000 tilskuere.

- Grundlæggende skal sådan en hal bygges fleksibelt, hvis man vil noget med den. Så den kan deles op alt efter behov.

En multihal er dog ikke på tegnebrættet i Aarhus inden for den nærmeste fremtid, og derfor må århusianerne glæde sig over, at motorvejen kører hele vejen til Herning ...

- Som århusianere skal vi tænke lidt ud over kommunegrænsen. Det er for eksempel godt for Aarhus, at Herning afholder VM i ridning (i august 2022, red.), fordi mange vil bo og træne i byen op til VM. Jeg ved, at Vilhelmsborg har fået henvendelser fra ryttere, der skal bruge et sted at træne op til VM, siger Jørn Sønderkjær Christensen.

Annonce

God branding for Aarhus

For et par år siden var Jørn Sønderkjær Christensen sammen med Badminton Danmark i Kuala Lumpur for at sikre Aarhus som værtsby for Thomas Cup og Uber Cup.

Han mener, at mesterskabet er rigtig god branding for Aarhus, men corona har ødelagt en del.

- Covid-19 har ændret på mange ting. Turneringen skulle oprindeligt være spillet sidste år, og mange kinesere havde købt billet for at rejse til Aarhus. Det var tanken, at vi skulle have lokket en masse tilskuere herop. Men de har problemer med at rejse ud af landet nu - eller nærmere at komme ind igen når de rejser ud.

- Men vi forventer stadig en masse tilskuere. Hvor der før skulle komme mange uden for EU, skal de komme inden for EU nu. Tyskland er jo for eksempel også med, og der er ikke langt til grænsen fra Aarhus. Men vi bliver klogere på fremmødet når turneringen går i gang, siger Jørn Sønderkjær Christensen.

Thomas Cup og Uber Cup spilles fra lørdag til søndag ugen efter i Arena.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

AGF

Hvordan skal fremtidens Kongelund se ud? Klubber rundt om AGF søger svar i politisk debat

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce