Annonce
Aarhus

Viktor printer værnemidler til sundhedspersonale: Det er fedt at kunne gøre en forskel

Viktor Agger printer normalt udstyr til sine racerdroner, men for tiden hjælper han sundhedspersonalet med 3D-printede visir. Privatfoto.
18-årige Viktor Agger er én af mange, som printer værnemidler til sundhedspersonale via egne 3D-printere. Han fortsætter, så længe efterspørgslen er der, og så nyder han følelsen af at gøre en forskel.
Annonce

AARHUS: Normalt bruger han sin 3D-printer for at printe udstyr til sin hobby – at flyve med racerdroner. Men i løbet af de seneste tre uger har Viktor Agger sadlet om. Grundet coronavirussens spredning i Danmark samt sundhedspersonalets mangel på værnemidler, har Viktor Agger nemlig valgt at stille sin 3D-printer og arbejdskraft til rådighed. - Jeg kunne se mit snit til at bruge min 3D-printer for at hjælpe sundhedspersonalet. Siden jeg startede, har jeg printet omkring 100 visir. Det er fedt at kunne gøre en forskel for andre, og ikke blot printe til eget forbrug, siger han.

Jeg kunne se mit snit til at bruge min 3D-printer for at hjælpe sundhedspersonalet. Siden jeg startede, har jeg printet omkring 100 visir. Det er fedt at kunne gøre en forskel for andre, og ikke blot printe til eget forbrug.
Annonce

En af mange

Viktor Agger er ikke den eneste, som er hjemmeproducent af værnemidler. Han er medlem af facebookgruppen DK Makers mod Corona, som i skrivende stund har mere end 2.000 medlemmer. Her mener Viktor Agger, at cirka 1.000 af disse medlemmer er aktive producenter, som alle indgår i ét stort fællesskab. - Jeg synes, det er fedt at være en del af noget større ved at mere medlem af denne gruppe. Vi har samlet set printet mere end 50.000 visir, hvilket er helt fantastisk, lyder det fra ham.

Annonce

Økonomi

Viktor Agger har haft sin 3D-printer i tre år, og den kostede 1.500 kroner. En rulle plastik til printeren koster 150 kroner. Sådan en rulle rækker til omkring 33 visir. Det er dog ikke udgifter, han selv skal betale. - Gruppen dækker produktionsomkostningerne til visirerne, så jeg skal ikke selv af med nogle penge. Dét kan de gøre, da de får sponsorater fra private personer samt virksomheder, forklarer han.

Viktor Agger betalte 1.500 kroner for sin 3D-printer. Privatfoto.
Annonce

Fremtiden?

Hvis du nu sidder tilbage med en følelse af, at dét vil jeg også være en del af, men ikke rigtig ved, hvordan man kommer i gang med det hele, er der gode råd at hente. For det første skal en 3D-printer anskaffes, men ellers er det bare om at følge Viktors anvisninger. - Det vil være en god idé at blive medlem af facebookgruppen DK Makers mod Corona og prøve at finde frem til deres lokal afdeling. Her vil der være en masse aktive medlemmer, som kan hjælpe med råd, vejledninger og tekniske spørgsmål, så man kan starte op på en god måde. Det er faktisk ret lige til at lykkedes med det, siger han. Hvor længe coronavirussen har fat i det danske sundhedsvæsen er ikke til at vide. Det er heller ikke til at vide, hvornår der er ikke brug for at få printet flere værnemidler. Men én ting er sikkert, og det er, hvornår Viktor Agger stopper med at bruge sin 3D-printer i et større øjemål. - Jeg fortsætter med at printe, indtil der ikke længere er efterspørgsel på visir, udtaler han.

Viktor Agger har printet i omegnen af 100 visir. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Annonce