Annonce
Mærk Aarhus

Vil du spille med

Foto: Mærk Aarhus
Hører du til dem, der bare elsker et godt brætspil, så er der masser af mulighed i weekenden den 4., 5. og 6. marts, hvor Aarhus Hostel lægger hus til den femte udgave af Aarhus Brætspilsfestival – og det er bestemt ikke kun for nørder

For mange er et godt brætspil den bedste måde at være sammen på, og det bliver der rig mulighed for, når det igen er tid til at spille sammen med alle de andre brætspilselskere til Aarhus Brætspilsfestival.

Alle de tre dage festivalen varer, er der hver dag plads til 370 gæster, men det handler om at være hurtig. Der er rift om billetterne, og det er nu noget tid siden, at man desværre måtte melde udsolgt for muligheden for at overnatte på hostellet.

Forperson for foreningen bag arrangementet, Tine Kristensen fortæller, at der tidligere har været mange forespørgsler omkring overnatning, og af den grund har man valgt at flytte hele arrangementet.

Det finder derfor sted på Aarhus Hostel på Beringsvej 1 i Hasselager.

På tegnebrættet

- Der er masser at glæde sig til. Masser af nye spil. Masser af muligheder for at nørde de sidste nye spil – også dem, der endnu ikke er kommet på markedet endnu. Vi får besøg af flere af designerne bag noget af det sidste nye, så fredag aften er der fokus på brætspilsdesign til Aarhus Brætspilsfestival.

- Vi har inviteret garvede og aspirerende brætspilsdesignere til at vise deres prototyper frem fredag aften i Grøn Zone, hvor har du mulighed for at prøve massevis af spil, mens de stadig er på tegnebrættet, lyder det fra Tine.

Det er også her, man eventuelt kan sparre med andre designere, hvis man selv sidder med idéer til verdens bedste brætspil, men ikke lige ved, hvordan man kommer videre.

Spilguider hjælper

Under hele festivalen står spilguider klar til at hjælpe både nye og garvede spillere i gang med nøje udvalgte brætspil. På den måde er der alle grunde til at kaste sig over nye spil – eller i hvert fald spil, man ikke har prøvet tidligere – helt uden at man skal bruge tid på at læse vejledningen.

- Det er oftest det, der stopper folk i at kaste sig ud i nyt – at man ikke kender reglerne, fortæller Tine, som erkender, at hun selv – med stor glæde – kaster sig ud i nye spil, men gerne i den lidt tungere afdeling end flertallet.

- Jeg er stor fan af spillet Underwater Cities. Et spil, der tager timer, men det er det værd, mener hun og fortsætter:

- Et godt spil er værd at investere et par timer i – og jeg er så heldig, at min kone også elsker at bruge tid på brætspil.

Uhyggelig hygge

Fredag aften er der samling ved bålhytten. Der indbydes til (u)hyggeligt samvær, når der spilles Ultimate Werewolf rundt om bålet– med varm kakao i kopperne og varmt tøj på.

- Lørdag står der spil, spil, spil på programmet, siger Tine.

- Igen vil der være masser af hjælp at hente til at kaste sig over nye spil og dermed få nye oplevelser. Vinderne af sidste årsbrætspil kommer forbi, og igen er der masser af mulighed for at prøve spil, man måske aldrig ville have kastet sig over hjemme.

- Spilbiblioteket her er ret stort, så mulighederne er mange, fortæller Tine og tilføjer, at det er en ret fantastisk oplevelse at træde ind i et rum, hvor alle sidder fordybet i hver deres verden af brætspil.

Fælles quiz

Lørdag aften indbydes der igen til mere fælleshygge. En klassisk og hyggelig pubquiz med et nørdet twist. Tidligere års quizzer har været vidt omkring; fra drager, Harry Potter og sci-fi-klassikere til Melodi Grand Prix-hits. Festivalen garanterer, at der er noget for enhver smag – eller mangel på samme. Alle kan være med, bliver der lovet.

Familiedag

Søndag er det store familiedag. Her er far, mor og børn i fokus. Børn under 12 år får rabat og der er endnu gratis goodiebags med snolder, spil og anden sjov til de første 50 børn.

- Søndag er så hyggelig. Her er børnene i fokus. Det betyder ikke, at man ikke kan komme uden børn, det betyder bare, at der også er åbent for familierne, understreger Tine.

Weekenden byder på masser af oplevelser – sammen med dem, man kender i forvejen. Men man kan også lære nye mennesker at kende. Nye spil øves, og der kan snuses til den verden, der ligger bag det at finde på, designe og udvikle et spil – hvis man er en af dem, der tænker i de baner.

Det er en god idéat holde øje og købe billet forud via www.braetspilaarhus.dk

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe