Annonce
Aarhus

Vil ikke tage stilling til stadion-forslag endnu: S er 'forsigtigt nysgerrige'

Socialdemokraterne afventer blandt andet den endelige pris, før partiet vil tage stilling til det omfattende forslag. Visualisering: Sleth og C. F. Møller

Vi er 'forsigtigt nysgerrige', lyder det fra Socialdemokraterne, der sandsynligvis bliver tungen på vægtskålen.

AARHUS: Det er en gammelkendt sandhed, at det er mere end svært at få noget gennem Aarhus Byråd, hvis socialdemokraterne vender tommelen nedad.

Derfor går de mennesker, der onsdag fremlagte et forslag til en ny folkepark med tilhørende nyt stadion også og venter i spænding: Hvad synes socialdemokraterne egentlig om forslaget?

Det er nemlig politikerne, der i sidste ende skal godkende planen om, at kommunalt jordsalg til 1100 nye boliger skal finansiere den nye folkepark.

Borgmester Jakob Bundsgaard (A) ønsker endnu ikke at udtale sig. Han har lagt jobbet i hænderne på sin partifælle Steen Bording Andersen, der er kulturudvalgsformand.

Og nej, kulturudvalgsformanden vil ikke endnu sige, i hvilken vægtskål, Socialdemokratiet vil lægge loddet.

Men han kan så godt som love, at socialdemokraterne tager stilling senest til september i år i forbindelse med budgetforhandlingerne.

- Det tror jeg bliver muligt. I første omgang skal vi afvente den konference om fremtidens anlægsinvesteringer, som byrådet holder i maj, siger han.

- Vi skal være sikre på, at vi ikke rammer anlægsloftet med den nye folkepark, så vi afskærer os fra at kunne bygge nye børnehaver og skoler, siger han.

Annonce
Salget af kommunalt jord til 1100 boliger skal finansiere en ny Aarhus Folkepark med tilhørende nyt stadion, er tanken. Men i sidste ende er det politikerne, der kommer til at bestemme. S ventes at tage stilling senest til september i år. Visualiering: Sleth og C. F. Møller

- Spændende forslag

Selv om Steen Bording Andersen er bekymret for, at bebyggelsesprocenten i området kan blive for høj, og at projektet vil gå for meget ud over områdets grønne præg, har han også en del positive ting at sige om forslaget.

- Det er et spændende forslag, og vi synes, det er fint, at alle brugerne af arealet har sat sig ned for at finde frem til en fælles vision. Det er vi rigtig glade for, og vi synes, at det er den rette konstruktive indstilling at have.

- Men vi skal have nærlæst oplægget. Og så mangler vi en gennemregnet pris for hele herligheden. Den har vi ikke fået endnu.

Prisen er et springende punkt, understreger Sten Bording Andersen.

- Prisen skal selvfølgelig regnes ud ned til mindste detalje. Og så vil vi gerne have andre med til finansieringen end kommunen. Det skal ingen hemmelighed være.

- Er I mest positive eller er I mest negative på forhånd? Kan du ikke sige det?

- Jeg vil sige, at vi er forsigtigt nysgerrige, siger Steen Bording Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce