Annonce
Aarhus

Vil ikke tage stilling til stadion-forslag endnu: S er 'forsigtigt nysgerrige'

Socialdemokraterne afventer blandt andet den endelige pris, før partiet vil tage stilling til det omfattende forslag. Visualisering: Sleth og C. F. Møller

Vi er 'forsigtigt nysgerrige', lyder det fra Socialdemokraterne, der sandsynligvis bliver tungen på vægtskålen.

AARHUS: Det er en gammelkendt sandhed, at det er mere end svært at få noget gennem Aarhus Byråd, hvis socialdemokraterne vender tommelen nedad.

Derfor går de mennesker, der onsdag fremlagte et forslag til en ny folkepark med tilhørende nyt stadion også og venter i spænding: Hvad synes socialdemokraterne egentlig om forslaget?

Det er nemlig politikerne, der i sidste ende skal godkende planen om, at kommunalt jordsalg til 1100 nye boliger skal finansiere den nye folkepark.

Borgmester Jakob Bundsgaard (A) ønsker endnu ikke at udtale sig. Han har lagt jobbet i hænderne på sin partifælle Steen Bording Andersen, der er kulturudvalgsformand.

Og nej, kulturudvalgsformanden vil ikke endnu sige, i hvilken vægtskål, Socialdemokratiet vil lægge loddet.

Men han kan så godt som love, at socialdemokraterne tager stilling senest til september i år i forbindelse med budgetforhandlingerne.

- Det tror jeg bliver muligt. I første omgang skal vi afvente den konference om fremtidens anlægsinvesteringer, som byrådet holder i maj, siger han.

- Vi skal være sikre på, at vi ikke rammer anlægsloftet med den nye folkepark, så vi afskærer os fra at kunne bygge nye børnehaver og skoler, siger han.

Annonce
Salget af kommunalt jord til 1100 boliger skal finansiere en ny Aarhus Folkepark med tilhørende nyt stadion, er tanken. Men i sidste ende er det politikerne, der kommer til at bestemme. S ventes at tage stilling senest til september i år. Visualiering: Sleth og C. F. Møller

- Spændende forslag

Selv om Steen Bording Andersen er bekymret for, at bebyggelsesprocenten i området kan blive for høj, og at projektet vil gå for meget ud over områdets grønne præg, har han også en del positive ting at sige om forslaget.

- Det er et spændende forslag, og vi synes, det er fint, at alle brugerne af arealet har sat sig ned for at finde frem til en fælles vision. Det er vi rigtig glade for, og vi synes, at det er den rette konstruktive indstilling at have.

- Men vi skal have nærlæst oplægget. Og så mangler vi en gennemregnet pris for hele herligheden. Den har vi ikke fået endnu.

Prisen er et springende punkt, understreger Sten Bording Andersen.

- Prisen skal selvfølgelig regnes ud ned til mindste detalje. Og så vil vi gerne have andre med til finansieringen end kommunen. Det skal ingen hemmelighed være.

- Er I mest positive eller er I mest negative på forhånd? Kan du ikke sige det?

- Jeg vil sige, at vi er forsigtigt nysgerrige, siger Steen Bording Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce