Annonce
Debat

Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Annonce

Tæt på der, hvor Ringvejen krydser Viborgvej - på den modsatte side af det oplyste vandtårn ved Bispehaven, møder du Ellekærskolen - og "Børneby Ellekær" med daginstitutioner og skole i én fælles pædagogisk tråd om barnet fra vuggestue til skoleafslutning.

Historisk set har Ellekærskolen været det lokale samlingspunkt for børn og voksne i denne del af det vestlige Aarhus. Et respektfuldt samarbejde mellem skole, daginstitutioner og boligselskab. Et stærkt fællesskab, som bl.a. har modstået en skolelukning i 1987, hvor dele af Aarhus byråd i en sen nattetime forsøgte at lukke Ellekærskolen. En "bussing" af grupper af elever med sprogstøttebehov, som betød, at halve årgange af elever ikke fik lov til at bruge distriktsskolen, Ellekær.

Det har ikke altid været let at vokse op i Bispehaven. Det tætte samarbejde mellem Ellekærskolen og områdets samarbejdspartnere har gjort det muligt at knytte det vigtige bånd mellem skole og fritidsliv.

Hvad er det for en pædagogisk tænkning, som de facto lukker en distrikstskole og sender specialklasseelever og deres forældre til den yderste grænse af Aarhus Kommune? Har byrådet overvejet at styrke skolen frem for at lukke?

Ethvert område har brug for en samlende skole. Lad være med at udvande - men bevar Ellekær som en selvstændig og velfungerende skole med special- og normalklasser. Lad Ellekær fortsætte som det naturlige omdrejningspunkt for alle aktører i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

AGF

AGF henter australier i Manchester City: - En talentfuld og spændende spiller

Annonce