Annonce
Aarhus

Vild fremtid for Aarhus Lufthavn: Direkte rute til New York

Luftens arbejdsmand, Airbus-flyet, er kommet i en langdistance-udgave. Det får SAS-koncernchef Rikard Gustafson til at tale om en direkte rute mellem Aarhus og New York. Foto: REUTERS/Paul Hanna

SAS's koncernchef på møde i Aarhus: Hvis Aarhus bakker op om lufthavn, vil vi kunne tilbyde direkte rute Aarhus-New York.

AARHUS: Stig ombord på en Airbus i Aarhus Lufthavn og stig ud en otte timers tid senere i John F. Kennedy, Newark eller måske LaGuardia-lufthavnen i New York.

Uden en eneste mellemlanding.

Det er et fremtidsscenarie, der, ifølge SAS-koncernchef Rickard Gustafson, meget let kan blive virkelighed.

Rickard Gustafson var hovedtaler ved Aarhus Kommunes nytårs-briefing for erhvervslivet.

Og her fortalte han, hvordan et helt nyt fly pludselig har bragt Aarhus og New York meget tættere på hinanden.

Annonce
På nytårs-briefing på Aarhus Rådhus udtrykte SAS-koncerncef Rickard Gustafson stor tilfredshed med SAS's investering i nye ruter fra Aarhus Lufthavn. - Vi ser en positiv udvikling i passagertal, sagde han.

Nyt langdistancefly

Det er den kendte og velprøvede Airbus 321, der nu er kommet i en langdistance-udgave.

- Den nye udgave låser nye markeder op for SAS. Vi kan flyve kontinentalt i Europa med den og supplere den flyvning med interkontinentale ruter. Vi kan flyve mellem Europa og den amerikanske østkyst, sagde Rickard Gustafson.

I dag foregår interkontinental flyvning fra Europas største lufthavne. Men Airbus 321 gør det muligt at flyve fra mindre lufthavne.

- Vi kan flyve mellem primary cities og secondary cities, sagde Rickard Gustafson, der gennemførte sit foredrag på engelsk.

Fantastisk mulighed

- Det ville være fantastisk, hvis vi kunne tilbyde en direkte rute mellem Aarhus og New York. Det er en mulighed, vi aktivt vil forfølge, sagde Rickard Gustafson, der på nytårs-briefingen udtrykte stor tilfreds med SAS's investering i ruter fra Aarhus Lufthavn.

- Vi ser et stort potentiale i Aarhus. Det er en spændende by, og udviklingen går rigtigt stærkt i øjeblikket. Satsningen i Aarhus er vigtig for SAS, og vi tror på videre udvikling og vækst i Aarhus Lufthavn. Vi ser en positiv udvikling i passagertal og tror på videre opbakning fra vores kunder i Aarhus, sagde Rickard Gustafson.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce