Annonce
Kultur

Vild gave: Maltfabrikken i Ebeltoft får 83 kunstværker

I alt modtog Maltfabrikken 83 kunstværker. René Schmidt er kunstneren bag dette værk. Foto: Gert Præst/Business Film

Maltfabrikken i Ebeltoft har modtaget modtager 83 kunstværker fra Nykredit.

Annonce

EBELTOFT: 83 kunstværker; malerier, installationer og fotografier ankom tirsdag i en lastbil fra Nykredits samling af dansk samtidskunst til Maltfabrikken i Ebeltoft.

De mange værker har stået i et depot ved Nykredits hovedkvarter i København. Nu er de foreløbigt placeret i et sikret rum i Ebeltofts gamle posthus, hvor folkene bag Maltfabrikken - det nye kulturcenter med mere - er ved at åbne den store gave.

- Vi er først ved at danne os et overblik over, hvad der er i samlingen, så det er for tidligt at sætte navne på, siger Kristian Krog, direktør på Den ny Maltfabrik.

Han vil heller ikke gætte på, hvad samlingen er værd, men der er blandt andet værker af verdenskendte kunstnere som Kurt Trampedach.

Har I plads nok til alt den kunst?

- Maltfabrikkens har 5000 kvadratmeter under tag, så der er plads nok. Men det betyder ikke, at alle malerierne kommer til at hænge på en fast plads på væggene til evig tid. Der skal også være plads til nye udstillinger, og til de arbejder kunstnerne her selv laver, fortæller Kristian Krog.

Han glæder sig over, at Nykredit i samarbejde med fonden Realdania har besluttet, at Maltfabrikken skulle modtage den store donation.

- Donationen viser først og fremmest, at der er andre, der har fået øje på vores projekt, og ser os som et nationalt og internationalt projekt, siger han.

De bar kunst ind i lange baner, da lastbilen med de 83 værker ankom. Foto: Gert Præst/Business Film
Annonce

Udenlandsk inspiration

Maltfabrikken i Ebeltoft udvikles i et partnerskab mellem Syddjurs Kommune og en ejendomsfond stiftet af lokale ildsjæle.

Det samlede budget for transformationen af Maltfabrikken er 155 millioner kroner, og den gamle bygning kommer til at være dg samlingssted med funktioner som arbejdsfællesskab for blandt andet møde- og konferencefaciliteter, kulturhus, mikrobryggeri/malteri, udstillingsfaciliteter, ungekulturmiljø, samtænkt bibliotek-museum-arkiv, food-lab samt lejemål til liberale erhverv.

Når Maltfabrikkens første etape åbner til juli næste år, vil der også være to nyindrettede lejligheder til rådighed.

Her kan udenlandske kunstnere bo kvit og frit i fire måneder ad gangen.

- Vi er blevet udvalgt som det danske residens for de udenlandske kunstnere, der kommer til Danmark. Før i tiden gik pengene til at danske kunstneren, kunne rejse ud og få inspiration, men den ordning gavnede først og fremmest den enkelte kunstner. Den nye ordning skal løfte hele kunstscenen, ved at de udenlandske kunstneren kommer her, danner nye netværk og bliver en del af det danske kunstmiljø, fortæller Kristian Krog.

Det er Statens Kunstfond, der betaler opholdet til en million kroner om året.

Julie Boserup er kunstneren bag dette værk, som Kristian Krog (til højre) tirsdag modtog på Maltfabrikkens vegne. Foto: Gert Præst/Business Film
René Schmidt er kunstneren bag dette værk. Foto: Gert Præst/Business Film
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce