Annonce
Kultur

Vild i varmen ved Musikhuset: Sol og sommer matcher udendørs musik

Patti Smith og band giver udendørs koncert 21. juni. Pr-foto
Musikhuset klar med det største sommerprogram nogensinde med blandt andet tre koncerter på Amfiscenen, 23 gratis koncerter i spejlbassinet og hidtil bedste jazzfestival.
Annonce

AARHUS: Det hører en storby til, at man kan få en god oplevelse, når man kommer i den. Og sol og sommer matcher udendørs musik.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus, har slået parasollerne op og skruet op for musikken uden for det store glashus i byens hjerte.

I år byder huset på ikke færre end 23 koncerter i spejlbassinet og dertil tre større koncerter på Amfiscenen mellem Musikhuset og kunstmuseet Aros. Og oven i det hele kommer årets jazzfestival, der også byder på gratis glæder.

Det hele er godt i gang. De første gratis koncerter i spejlbassinet lige foran huset er afviklet. Samlet set er programmet dér det største og flotteste sommerprogram nogensinde. Spar Nord er sponsor over tre år.

Udendørs koncerter Musikhuset Aarhus

I alt 23 gratis koncerter afvikles udendørs på scenen i spejlbassinet foran Musikhuset. De første er overstået.

Tre udendørs koncerter på amfiscenen og Jazzfestival følger.

Se tidspunkter på www.musikhusetaarhus.dk

Annonce

Talenterne på scenen

Byens talenter får lov at vise sig frem på spejlbassinets scene, og nogle af dem bliver uden tvivl store navne med tiden. Musikkonservatoriet med den store talentmasse ligger i samme hus som Musikhuset, så der er kort vej til scenen.

Det er (endnu ikke) kæmpe navne, men de er alle af rigtig god kvalitet, og programmet kommer bredt rundt i genrer, så der er noget for enhver smag.

Tre, som kunne være værd at fremhæve, er:

HusAar (anagram af Aarhus). De er uddannet fra konservatoriet og netop kåret som den tredjebedste kvartet i Norden ved en stor barbershop konkurrence, som er firestemmig a capella-sang.

Frederikke Bohr, der har læst på det fornemme Berklee College of Music. Hun synger fed, klassisk r’n’b soul.

Freddy’s Blues Trio. Frederik Tygesen (Freddy) fra Skanderborg er en af Danmarks største guitartalenter. Hans navn vækker virkelig genklang i bluesmiljøet og han er en af dem, der kan nå bredere ud ligesom Mike Andersen.

Annonce

Noget for enhver

På Amfiscenen er det de professionelle Patti Smith, Band of Horses og nu senest offentliggjort Tina Dickow og Mads Langer i forbindelse med Aarhus Festuge i august-september.

- Vi leverer noget for enhver pengepung og på den gratis scene på dage, hvor folk kommer til byen, fredag, lørdag og søndag eftermiddage. Det er hyggelig og uformel musik, talenter og garvede folk, når vi tager det hele med. På Amfiscenen er det tre meget forskellige tilbud, og det hele supplerer det enorme tilbud af musik, der i forvejen er i byen hen over sommeren, siger Jan Christensen og føjer til, at Jazzfestivalen er den bedste nogensinde.

- Her har vi fem gratis koncerter inde i foyeren, der plejer at være stopfyldt til den slags, siger Jan Christensen.

Mads Langer giver koncert med Tina Dickow 1. september. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce