Annonce
Kultur

Vild i varmen ved Musikhuset: Sol og sommer matcher udendørs musik

Patti Smith og band giver udendørs koncert 21. juni. Pr-foto
Musikhuset klar med det største sommerprogram nogensinde med blandt andet tre koncerter på Amfiscenen, 23 gratis koncerter i spejlbassinet og hidtil bedste jazzfestival.

AARHUS: Det hører en storby til, at man kan få en god oplevelse, når man kommer i den. Og sol og sommer matcher udendørs musik.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus, har slået parasollerne op og skruet op for musikken uden for det store glashus i byens hjerte.

I år byder huset på ikke færre end 23 koncerter i spejlbassinet og dertil tre større koncerter på Amfiscenen mellem Musikhuset og kunstmuseet Aros. Og oven i det hele kommer årets jazzfestival, der også byder på gratis glæder.

Det hele er godt i gang. De første gratis koncerter i spejlbassinet lige foran huset er afviklet. Samlet set er programmet dér det største og flotteste sommerprogram nogensinde. Spar Nord er sponsor over tre år.

Annonce

Udendørs koncerter Musikhuset Aarhus

I alt 23 gratis koncerter afvikles udendørs på scenen i spejlbassinet foran Musikhuset. De første er overstået.

Tre udendørs koncerter på amfiscenen og Jazzfestival følger.

Se tidspunkter på www.musikhusetaarhus.dk

Talenterne på scenen

Byens talenter får lov at vise sig frem på spejlbassinets scene, og nogle af dem bliver uden tvivl store navne med tiden. Musikkonservatoriet med den store talentmasse ligger i samme hus som Musikhuset, så der er kort vej til scenen.

Det er (endnu ikke) kæmpe navne, men de er alle af rigtig god kvalitet, og programmet kommer bredt rundt i genrer, så der er noget for enhver smag.

Tre, som kunne være værd at fremhæve, er:

HusAar (anagram af Aarhus). De er uddannet fra konservatoriet og netop kåret som den tredjebedste kvartet i Norden ved en stor barbershop konkurrence, som er firestemmig a capella-sang.

Frederikke Bohr, der har læst på det fornemme Berklee College of Music. Hun synger fed, klassisk r’n’b soul.

Freddy’s Blues Trio. Frederik Tygesen (Freddy) fra Skanderborg er en af Danmarks største guitartalenter. Hans navn vækker virkelig genklang i bluesmiljøet og han er en af dem, der kan nå bredere ud ligesom Mike Andersen.

Noget for enhver

På Amfiscenen er det de professionelle Patti Smith, Band of Horses og nu senest offentliggjort Tina Dickow og Mads Langer i forbindelse med Aarhus Festuge i august-september.

- Vi leverer noget for enhver pengepung og på den gratis scene på dage, hvor folk kommer til byen, fredag, lørdag og søndag eftermiddage. Det er hyggelig og uformel musik, talenter og garvede folk, når vi tager det hele med. På Amfiscenen er det tre meget forskellige tilbud, og det hele supplerer det enorme tilbud af musik, der i forvejen er i byen hen over sommeren, siger Jan Christensen og føjer til, at Jazzfestivalen er den bedste nogensinde.

- Her har vi fem gratis koncerter inde i foyeren, der plejer at være stopfyldt til den slags, siger Jan Christensen.

Mads Langer giver koncert med Tina Dickow 1. september. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce