Annonce
Kultur

Vild i varmen ved Musikhuset: Sol og sommer matcher udendørs musik

Patti Smith og band giver udendørs koncert 21. juni. Pr-foto
Musikhuset klar med det største sommerprogram nogensinde med blandt andet tre koncerter på Amfiscenen, 23 gratis koncerter i spejlbassinet og hidtil bedste jazzfestival.

AARHUS: Det hører en storby til, at man kan få en god oplevelse, når man kommer i den. Og sol og sommer matcher udendørs musik.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus, har slået parasollerne op og skruet op for musikken uden for det store glashus i byens hjerte.

I år byder huset på ikke færre end 23 koncerter i spejlbassinet og dertil tre større koncerter på Amfiscenen mellem Musikhuset og kunstmuseet Aros. Og oven i det hele kommer årets jazzfestival, der også byder på gratis glæder.

Det hele er godt i gang. De første gratis koncerter i spejlbassinet lige foran huset er afviklet. Samlet set er programmet dér det største og flotteste sommerprogram nogensinde. Spar Nord er sponsor over tre år.

Annonce

Udendørs koncerter Musikhuset Aarhus

I alt 23 gratis koncerter afvikles udendørs på scenen i spejlbassinet foran Musikhuset. De første er overstået.

Tre udendørs koncerter på amfiscenen og Jazzfestival følger.

Se tidspunkter på www.musikhusetaarhus.dk

Talenterne på scenen

Byens talenter får lov at vise sig frem på spejlbassinets scene, og nogle af dem bliver uden tvivl store navne med tiden. Musikkonservatoriet med den store talentmasse ligger i samme hus som Musikhuset, så der er kort vej til scenen.

Det er (endnu ikke) kæmpe navne, men de er alle af rigtig god kvalitet, og programmet kommer bredt rundt i genrer, så der er noget for enhver smag.

Tre, som kunne være værd at fremhæve, er:

HusAar (anagram af Aarhus). De er uddannet fra konservatoriet og netop kåret som den tredjebedste kvartet i Norden ved en stor barbershop konkurrence, som er firestemmig a capella-sang.

Frederikke Bohr, der har læst på det fornemme Berklee College of Music. Hun synger fed, klassisk r’n’b soul.

Freddy’s Blues Trio. Frederik Tygesen (Freddy) fra Skanderborg er en af Danmarks største guitartalenter. Hans navn vækker virkelig genklang i bluesmiljøet og han er en af dem, der kan nå bredere ud ligesom Mike Andersen.

Noget for enhver

På Amfiscenen er det de professionelle Patti Smith, Band of Horses og nu senest offentliggjort Tina Dickow og Mads Langer i forbindelse med Aarhus Festuge i august-september.

- Vi leverer noget for enhver pengepung og på den gratis scene på dage, hvor folk kommer til byen, fredag, lørdag og søndag eftermiddage. Det er hyggelig og uformel musik, talenter og garvede folk, når vi tager det hele med. På Amfiscenen er det tre meget forskellige tilbud, og det hele supplerer det enorme tilbud af musik, der i forvejen er i byen hen over sommeren, siger Jan Christensen og føjer til, at Jazzfestivalen er den bedste nogensinde.

- Her har vi fem gratis koncerter inde i foyeren, der plejer at være stopfyldt til den slags, siger Jan Christensen.

Mads Langer giver koncert med Tina Dickow 1. september. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce