Annonce
Debat

Vild natur der, hvor vi bor: Aarhus kan blive den vildeste, hvis vi alle hjælper

"Uanset hvor du bor, kan du bidrage og tage med på rejsen mod mere vild natur. Det er ligegyldigt, om du bor i hus, i lejlighed eller i boligforening, så kan du gøre en forskel og give naturen en hånd. Med selv små ændringer lige der, hvor du bor, kan du bidrage til en stor forandring", skriver Regitse Rans. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix

DEBAT: Den danske natur er under pres – biodiversiteten er faldende, og samtidig vokser og fortættes vore byområder. Det giver dårligere levevilkår for mange arter, planter, insekter og dyr og en ringere naturoplevelse for os.

Miljøminister Lea Wermelin har inviteret alle kommuner til at deltage i konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune. Ministeren kårer i 2022 det vildeste projekt. Jeg tror, at vi alle er interesserede i at genoprette en balance med naturen, så vi får flere og mere varierede grønne område med plads til træer, vilde blomster, bier, sommerfugle og andre arter. Men jeg er også sikker på, at hvis vores kommune for alvor skal være den vildeste kommune i 2022, skal vi alle hjælpe til.


Det skal ikke så meget til. Og måske er det allerbedste: Naturen klarer det meste selv, hvis bare den får lov.


Aarhus Kommune arbejder med at skabe både mere bynatur og større biodiversitet i den bynære natur. Der er lavet skovrejsning, blomsterrabatter, driften af kirkegårde og parker bliver lagt om. Der er en vision for bynatur og en beslutning om at højne biodiversiteten i Marselisborgskovene.

Sidste år kunne vi på tv følge, hvordan Hjørring Kommune blev mere vild. Bare ved at holde op med at slå græsplæner steg antallet af svirrefluer, bier og sommerfugle flere hundrede procent. Men det lykkedes kun at involvere få virksomheder og borgere i projektet i Hjørring. Det drømmer jeg om, at vi kan gøre meget bedre i Aarhus Kommune.

Uanset hvor du bor, kan du bidrage og tage med på rejsen mod mere vild natur. Det er ligegyldigt, om du bor i hus, i lejlighed eller i boligforening, så kan du gøre en forskel og give naturen en hånd. Med selv små ændringer lige der, hvor du bor, kan du bidrage til en stor forandring.

Måske har du et lille hjørne i din have, som kan vokse vildt, eller du kan så vilde blomster og urter eller bygge et insekthotel? I stedet for flittiglise i altankassen kan du have krukker med krydderurter og markblomster? Måske kan du sammen med dine naboer på vejen, i gårdlaget eller boligforeningen lave ændringer, så der lidt mere højt græs og flere vilde blomster?

Det skal ikke så meget til. Og måske er det allerbedste: Naturen klarer det meste selv, hvis bare den får lov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce