Annonce
Aarhus

Vilde med Veras: Populært tøjmarked kommer til Aarhus

Det populære tøjmarked Veras Market kommer nu til Aarhus efter flere år med fulde huse i København og Odense. PR-foto: Veras
Efter udsolgte markeder med flere tusinde besøgende i København og Odense rykker genbrugstøjmarkedet Veras Market nu endelig til Aarhus. Og det bliver ikke sidste gang, fastslår stifter Rebecca Vera Stahnke, der med Veras kæmper for at stoppe tøjspild og forlænge brugt tøjs levetid.

AARHUS: - Hvornår kommer I til Aarhus?

Dét spørgsmål har Rebecca Vera Stahnke hørt flest gange, siden Veras Market løb af stablen for første gang i 2015 i København.

- Siden vi poppede op med et marked i Aarhus i 2018, har det kriblet i mig for at komme tilbage. Og nu gør vi det. Jeg glæder mig helt vildt til at få Veras til det jyske - nu for good. Vi er helt sikre på, at vi får et brag af en loppefest sammen med over 70 standholdere, siger stifteren af Veras. Det er et cirkulært koncept, hvor du kan bytte dit tøj til nyt, sælge dit eget tøj eller købe nyt brugt tøj.

Annonce

I Veras går intet tøj til spilde. Er det for slidt eller ødelagt til at få et nyt liv i en andens klædeskab, bliver det enten doneret væk eller genanvendt i Veras egen upcycle kollektion.

Rebecca Vera Stahnke fik ideen til Veras, da hun selv havde svært ved at komme af med sit brugte tøj på en let og tidsbesparende måde, der samtidig sikrede, at alt tøjet fortsat havde værdi.

- Min bedstemor har lært mig, at alle ting har en værdi. Hun var barn i krigstiden og havde ikke selv særlig meget, da hun var barn. Jeg har altid haft et meget nært forhold til min bedstemor, og i 2016 bestemte jeg mig for at efterleve hendes ord og skabe et fællesskab for kvinder, der ser værdien i at genbruge tøj i stedet for at købe nyt, i kampen for at ændre danskernes forbrugsvaner og bekæmpe tøjspild, lyder det fra Rebecca Vera Stahnke, der er direktør i Veras.

Brugt tøj i lange baner

Siden har Veras været i en rivende vækst og tæller foruden markeder genbrugswebshop og en fysisk butik i København.

Vi er helt sikre på, at Veras Market i Aarhus er kommet for at blive.

Rebecca Vera Stahnke, direktør og stifter af Veras

I 2018 begyndte Veras også at lave tøjmarkeder i Odense, og tanken har hele tiden været, at man også ville til Aarhus.

- Det har taget os lidt tid at finde det helt rette sted i Aarhus, og så blev vi selvfølgelig lige ramt af en global pandemi, men nu er vi klar til at ramme Aarhus med brugt tøj i lange baner, siger Rebecca Vera Stahnke.

Stifter og direktør i Veras, Rebecca Vera Stahnke, fik ideen til det cirkulære tøjkoncept, da hun selv havde svært ved at komme af med sit brugte tøj på en let og tidsbesparende måde. Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Indtil videre er to søndage sat i kalenderen for 2021: 26. september og 14. november.

- Vi er helt sikre på, at Veras Market i Aarhus er kommet for at blive. Vi er i gang med at planlægge markedssæsonen for 2022 nu, så vi kan ikke afsløre noget præcist, men med den modtagelse, vi indtil videre har fået, er Veras og Aarhus helt sikkert et match meant to be, fastslår Rebecca Vera.

Annonce

Tøj på 1100 kvadratmeter

Søndag kan århusianerne så endelig gå på jagt i et genbrugstøj-mekka på 1100 kvadratmeter.

Blandt de 70 standholdere er flere populære Aarhus-instagram'ere, blandt andet Michelle Nielsen (@stonemuse) og Ditte MK (@ditte_mk), der vil sælge ud af garderoben.

Veras Market kommer til Rå Hal på Godsbanen på søndag, hvor man kan shoppe brugt tøj blandt 70 standholdere. PR-foto: Veras

Men gæsterne kan også selv tage deres brugte tøj med og veksle det til points i Veras stand.

- Vi tager imod alt renvasket dametøj, maks. 10 stykker ad gangen, som vi kvalitetssikrer og finder nye ejere til fra fællesskabet. Vi udbetaler med det samme pointkredit for tøjet, der giver 50 procent rabat på alt tøj fra Veras både i webshoppen og i vores stand på markedet, forklarer Rebecca Vera.

Veras

Veras er et kvindedrevet, cirkulært tøjfællesskab, som bekæmper tøjspild. Veras er skabt i 2016 af Rebecca Vera ud fra tanken om, at alt tøj skal genbruges og få videre liv.

I Veras kan man let bytte, købe og sælge genbrugstøj på markeder, i butik og på verasvintage.dk. For Veras har alt tøj værdi, intet nyt indkøbes, og intet tøj går til spilde.

Veras webshop har flere end 3.000 brugte varer fra lokale, danske klædeskabe på hylderne. Webshoppen sender til hele landet og har 14-dages fuld returret, selv om tøjet er brugt.

26. september kommer Veras Market til Aarhus fra klokken 11 til 16, og fylder Rå Hal på Godsbanen med brugt tøj. Markedet vender tilbage samme sted 14. november.

Det koster 25 kroner at komme ind med billet og 35 kroner i døren.

Til markedet 26. september er alle stande udsolgt, men der er ledige stande til Veras Market 14. november.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce