Annonce
Indland

Vilde planer: Bestseller vil bygge Danmarks højeste højhus

Siden byrådets vedtagelse af en lokalplan, der i 2013 muliggjorde anlæggelsen af en outletby på nordsiden af motorvejen, har der været stilhed om planerne, men nu er Bestseller klar til at realisere planerne, som blandt andet omfatter opførelsen af Danmarks højeste højhus. Foreløbig illustration: Bestseller

En butiksby med restauranter, hotel og et over 200 meter højt højhus er på tegnebrættet hos Bestseller i Brande. Byen skyder op i 2019.

Brande: Brande får Danmarks højeste højhus. Folkene bag planen er modekoncernen Bestseller, som har base i Brande. Udover det over 200 meter høje højhus, skal der bygges en butiksby med restauranter, butikker og et hotel - spaden stikkes i jorden tidligst i 2019.

- I nu mere end 30 år har vi været glade for at være i Brande, og vi føler, at vi indgår som en naturlig del af lokalsamfundet. Det gælder både vores fysiske tilstedeværelse, de mange medarbejdere vi har, der er bosat lokalt, samt rækken af lokale initiativer, som vi gennem årene har været med til at støtte, fortæller Anders Krogh Vogdrup, projektansvarlig i Bestseller.

Vi ser Bestsellers projektplaner som en stor mulighed for byen, der kan være med til at skabe en base for dynamisk liv i hele Brande.

Hans Ulbrichsen, formand, Brande Handelsstandsforening.
2019 skulle angiveligt blive året, hvor Brande får Danmarks højeste højhus og en hel butiksby - Det er planerne fra Bestseller. Foreløbig illustration: Bestseller.

30 butikker i byen

Da motorvejen rundt om Brande åbnede for år tilbage, forberedte Bestseller sig på en fremtidig udvidelse ved at forbinde deres nuværende arealer på indersiden af motorvejen med deres jord på den anden side af motorvejen med en tunnel, som modekoncernen selv finansierede med en tocifret millioninvestering. I mellemtiden har der været stille omkring projektet, men nu har Bestseller valgt at genåbne investeringsplanerne.

Annonce

Invitere folk ind

Der vil være fokus på at bygge Bestsellers kerneværdier ind i projektet, og der kommer ikke til at blive tale om et butikscenter i klassisk forstand - det er snarere en udvidelse af Bestsellers nuværende aktiviteter i Brande.

- Retail og butiksmiljø er en del af vores dna i Bestseller, og derfor giver det rigtig god mening at blande virkelige kundeoplevelser ind i vores dagligdag. Rigtige kunder giver os en læring, som vi kan tage med os, og bruge til at blive endnu bedre, fortæller Anders Krogh Vogdrup om baggrunden for projektet.

En del af det nye projekt vil fokusere på at åbne op og invitere lokalsamfundet med, så der kan skabes oplevelser og nye shoppingmuligheder for borgere og foreninger i Brande. Planen er at give noget tilbage til byen og dens borgere ved at oprette naturstier, løberuter, legepladser eller lignende på området.

- Vi vil gerne åbne vores virksomhed op ved at re-tænke den måde, den indgår i lokalsamfundet, og vi håber på den måde at skabe noget værdi for både medarbejdere og borgere i Brande, siger Anders Krogh Vogdrup.

Annonce

Ikke en konkurrent

- Projektet skal ikke ses som en konkurrent til midtbyens butiksliv, men snarere et supplement til de eksisterende muligheder i Brande. Håbet er, at det kan skabe basen for et vedvarende kundegrundlag i byen, pointerer Anders Krogh Vogdrup, der får opbakning fra den lokale handelsstandsforening:

- Vi ser Bestsellers projektplaner som en stor mulighed for byen, der kan være med til at skabe en base for dynamisk liv i hele Brande - ikke bare hos Bestseller - men i høj grad også hos de lokale erhvervsdrivende i Brande. Et større kundegrundlag er en fordel for alle parter, udtaler Brande Handelsstandsforenings formand, Hans Ulbrichsen.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Indland

Hedebølgen slutter søndag med lokal torden og risiko for hagl

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: Forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Aarhus

Nyt 18-etager hus i Forskerparken: Skræddersyet til tech-virksomheder

Annonce