Annonce
Aarhus

Vilde tider for hussalg: Så meget er priserne skudt i vejret Østjylland

Der er længere og længere mellem Til Salg-skiltene som her i Risskov. Selv om priserne på huse er rekordhøje i Aarhus og Østjylland, er der rift om boligerne i coronatiden. Foto: Axel Schütt
I Aarhus er huspriserne det seneste år steget med 8,7 procent. Vilde tider, siger ejendomsmæglerkæde, der sælger som aldrig før. Huspriserne i omegnskommuner er skudt endnu mere i vejret.

AARHUS: Coronakrisen er skidt. Men den er god for huspriserne, som drøner i vejret, mens ejendomsmæglerne sælger huse som aldrig før.

Det mærker blandt andet Home-kæden, der i november solgte 52 procent flere boliger end samme måned sidste år. Homes salg af villaer og rækkehuse steg i november med 50 procent, ejerlejligheder med 36 procent og sommerhusene med 56 procent i forhold til november 2019.

- Det er vilde tider, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i ejendomsmæglerkæden Home.

Annonce

- Vi er meget få handler fra at slå vores årsrekord fra juni, hvor coronasalget lå 53 procent over sidste år. November-salget er hele 52 procent over november sidste år, og det er ikke kun sommerhusene, der stræber mod himmellyset. Alle tre store boligtyper tager en slutspurt mod målstregen på det måske mest opsigtsvækkende år nogensinde på boligmarkedet,  siger Michael Dalsager.

Norddjurs stiger med 13,7 procent

Boligsiden Boliga har netop givet slip på udviklingen over huspriserne det seneste år i Danmark. I Midtjylland er priserne steget med 6,7 procent i gennemsnit. I Aarhus er boligpriserne steget med 8,7 procent, mens nogle af omegnskommunerne i Østjylland for alvor er gået i udbrud.


Priserne på huse har aldrig været højere, efter boligmarkedet har været igennem et helt særligt 2020, hvor boligpriserne har trodset alle forudsigelser om et svært coronaår


I Norddjurs er huspriserne steget 13,7 procent som højdespringeren i det østjyske. I Favrskov 9,5 procent og i Syddjurs 9,3 procent. Odder Kommune har oplevet en stigning på 1,7 procent. Stigningen i Skanderborg Kommune er på 3,4 procent.

Annonce

Priser topper: Et helt særligt 2020

Hos Boligsiden Boliga siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz, at priserne på huse topper historisk.

- Priserne på huse har aldrig været højere, efter boligmarkedet har været igennem et helt særligt 2020, hvor boligpriserne har trodset alle forudsigelser om et svært corona-år. Prisstigningerne kommer som følge af mange handler og det aktuelt lave udbud, og de er bredt forankrede i store dele af landet. Dog med et par undtagelser, siger Birgit Daetz.

Annonce

Ejerlejligheder rocker med

De nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser desuden, at tendensen på markedet for ejerlejligheder er den samme som på husmarkedet. Priserne er steget til et rekordhøjt niveau for sjette måned i træk.

- Salget af ejerlejligheder er gået strygende det seneste halve år. Det kan vi tydeligt aflæse konsekvensen af i prisudviklingen. Normalt stiger lejlighedspriserne mest i foråret, men det er ikke tilfældet i år, hvor ejerlejlighederne blev hårdere ramt af coronaopbremsning end de øvrige dele af boligmarkedet. Siden har køberne i den grad taget revanche, og det har fået priserne til at tage et stort hop, siger Birgit Daetz.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Annonce