Annonce
Østjylland

Vildheste ved Nørrestrand har fået føl

Horsens Kommune har haft familieforøgelse. Det skete fredag morgen, da en af de seks vilde hopper fik føl. I løbet af weekenden kom endnu et føl til verden. Og hvem ved, måske er der allerede kommet flere. Arkivfoto: Morten Pape

Horsens: De syv vildheste, der græsser nord for Nørrestrand, blev fredag morgen til otte, da et lille føl kom til verden.

- Vi regner med, at der kommer tre-fire føl i løbet af april. Det er bare lidt svært at se, fordi de alle er lidt runde efter en mild vinter, som har betydet meget foder til dem, lød det fredag eftermiddag fra biolog ved Horsens Kommune Jan Kunstmann.

Men inden weekenden var omme, var der kommet endnu et føl til verden, og syv vildheste var blevet til ni. Og hvem ved, måske har de seks runde hopper allerede leveret flere.

Tanken er, at føllene på et tidspunkt skal flyttes, og det kan man efter et års tid.

At der kommer føl nu, er et udtryk for, at hestene har det godt.

- Så vi er lidt stolte over, at kommunen har fået en baby, siger Jan Kunstmann.

Hvis man kigger forbi hestene, understreger han, er det vigtigt at give mor og føl ro, så føllene kan komme godt i gang med at die og knytte sig til deres mødre. Det betyder, at man skal holde mindst 20 meters afstand - og så må man selvfølgelig ikke fodre hestene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce