Annonce
Kultur

Vildt år for Velvet Volume

<p>For Nataja, Noa og Naomi i Velvet Volume er koncerten på Northside en drøm der går i opfyldelse. Foto: Axel Schütt</p>

Snart kan de tre søstre i det århusianske band Velvet Volume sætte flueben ved en af deres helt store drømme - en koncert på Northside.

Annonce

»Det er fuldstændigt sindssygt. Det er noget, som hele tiden har virket langt ude i fremtiden, men nu er vi her,« siger Noa Lachmi begejstret.

Som lørdagens første band gav Velvet Volume en lille intimkoncert ved Gaffas campingvogn som smagsprøve på hvad der venter publikum søndag. Foto: Axel Schütt

»Vi glæder os så meget,« siger Naomi Lachmi og smiler.

»Når vi har gået rundt på festivalpladsen, har vi fået en masse positive kommentarer. Folk er kommet over til os for at sige, at de glæder sig til at se os på søndag, så det skal nok blive godt,« siger hun, da avisen møder bandet på Northside lørdag.

Velvet Volume udgav i august sidste år en dobbelt single, men det var da de i løbet af efteråret spillede til tre live-shows på tv i den bedste sendetid, at de for alvor brød i gennem til den brede offentlighed.

I foråret gav de deres første koncert i Pumpehuset i København som hovednavn på plakaten, men når de tre søstre står på Northsides P6 Beat scene søndag eftermiddag bliver det foran det største publikum, de endnu har spillet for.

»Og på den største scene,« indskyder Nataja Lachmi, der er trioens trommeslager.

Koncerten bliver startskuddet på en travl sommer med flere festivalkoncerter, blandt andet på Smukfest.

Men inden da skal Naomi og Noa, bandets bassist og guitarist, have afsluttet de sidste studentereksamener på Aarhus Katedralskole.

De 19-årige tvillingesøstre ser frem til at kunne hellige sig musikken på fuld tid, mens lillesøster Nataja på 17 endnu har et par år på skolebænken.

»Skolen er helt klart en plan b. Vi vil være musikere, men hvis det ikke går, så har vi skolen at falde tilbage på,« siger Noa Lachmi.

Annonce

Ikonet Iggy

Selv om trioen har haft travlt med at give interviews på festivalen, har der også været tid til komme ud og høre musik.

For tre dedikerede rockmusikere, var koncerten med Iggy Pop lørdag aften et must.

»Han er et ikon, som har gjort meget for rockmusikken. Han er i en kategori for sig, så det var stort at få lov til at være vidne til en koncert med ham,« siger Noa Lachmi, der også nåede at høre Refused og Deftones i løbet af fredagen.

Annonce

Orange drømme

Northside har været en milepæl for de tre unge kvinder. Men hvad er så den næste?

»At åbne Orange Scene på Roskilde,« siger Noa Lachmi og rækker armene i vejret med et grin.

»Vi vil også gerne spille i udlandet - gerne Japan. Jeg er vild med deres kultur, og de respekterer virkelig musik, så jeg tror, at det vil være et godt publikum,« siger Naomi Lachmi og tilføjer:

»Men folk er også bare så fede at spille for her i Danmark, og vi glæder os rigtig meget til koncerten i morgen.«

Trioen håber, at der i efteråret bliver luft i kalenderen til at komme i studiet og indspille nogle nye sange.

»Men vi gider ikke stresse over det. Der skal være tid til at fokusere 100 procent på det,« siger Nataja Lachmi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce