Annonce
112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

En serie villaindbrud i det jyske er opklaret og har givet lange fængselsdomme til tre mænd fra Aarhus. Arkivfoto: Anders Debel Hansen/Scanpix
Ved indbruddene stjal mændene designervarer og designermøbler, som de efterfølgende afsatte.
Annonce

AARHUS: Tre mænd fra Aarhus har gennem det seneste år været på rov i flere jyske byer herunder Aarhus, Ikast, Herning, Aalborg og Silkeborg, hvor mændene stjal designervarer og designermøbler fra private villaer, som de efterfølgende afsatte.

Men torsdag stoppede festen, da de tre mænd ved Retten i Aarhus blev idømt flere års fængsel for omfattende indbrud.

En 26-årig mand blev idømt ubetinget fængsel i tre år og tre måneder, mens to mænd på 23 år blev idømt fængsel i to år og ni måneder for indbrud af særlig grov beskaffenhed.

Den 26-årige blev ud over indbruddene også dømt for gentagne gange at have kørt uden førerret, og det kostede ham desuden hans Porsche Cayenne og hans Mercedes, som blev konfiskeret på grund af de gentagne forseelser.

Annonce

20 villaindbrud

Mændene blev samlet set dømt for over 20 indbrud begået i bl.a. Aarhus, Ikast, Herning, Aalborg og Silkeborg. Derudover blev de dømt for at have stjålet biler fra et autoværksted – biler, som de efterfølgende brugte i forbindelse med flere af indbruddene.

Én af bilerne brændte de af ved en motorvejsafkørsel i Tilst for at slette sporene. Derfor blev de også dømt for brandstiftelse.

Annonce

Spottede fællestræk ved indbrud

Særlig Efterforskning Vest kom på sagen, da de analyserede sig frem til en række fællestræk ved indbruddene, der blev begået på tværs af de jyske politikredse.

Analyserne førte efterforskerne på sporet af de tre mænd, som politiet holdt øje med i det skjulte, indtil de i december blev anholdt og sigtet for indbruddene. Nogle enkelte designervarer blev fundet hos en af mændene, men størstedelen af tyvekosterne var allerede afsat.

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee, er tilfreds med dommene til de tre mænd:

- De tre mænd har i en periode over et helt år begået omfattende, organiserede tyverier i private hjem. Det er indbrud, de formentligt har tjent mange penge på, og som er gået ud over mange sagesløse borgere. Derfor er jeg tilfreds med, at alle blev idømt flere års fængsel for indbrud af særlig grov beskaffenhed, siger anklageren i en pressemeddelelse.

Den 26-årig modtog dommen, mens de to andre udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce