Annonce
Østjylland

Ville veksle 20'er: Tricktyv stjal fra 75-årig

Det gik ud over en 75-årig mand, da en tricktyv var på spil i Odder. Arkivfoto: Michael Bager

Politi har tidligere oplevet, at borgere bliver kontaktet af udenlandske personer lige efter en indkøbstur.

Odder: Vær på vagt, hvis du bliver kontaktet af udenlandske personer, der vil veksle penge på en parkeringsplads. Den opfordring kommer fra Østjyllands Politi, efter en 75-årig mand torsdag i sidste uge blev udsat for et tricktyveri i Odder.

Det skete kl. 12.30, da manden befandt sig på p-pladsen foran Kvickly. Her blev han ifølge politiets døgnrapport kontaktet af en udenlandsk mand, der viftede med en tyvekrone og indikerede, at han gerne ville have den vekslet.

Det fik den 75-årige mand til at tage sin pung frem, men han fandt ud af, at han kun havde otte kroner i mønter. Det var den udenlandske mand ikke tilfreds med. Han tog selv fat i pungen og kiggede efter flere mønter.

Annonce

Gerningsmand så østeuropæisk ud

Men det var ikke det eneste, han havde kig på. For samtidig stjal han alle de sedler, der lå i pungen. Døgnrapporten oplyser ikke, hvor meget der blev stjålet fra den 75-årige, men offeret meldte tyveriet i mandags.

Politiet har fået et signalement af tricktyven. Han var omkring 50 år og cirka 165 centimeter høj med mellemblondt, halvlangt hår. Han så østeuropæisk ud, og talte gebrokkent udenlandsk.

Østjyllands Politi har tidligere set denne metode, hvor en borger bliver kontaktet af udenlandske personer på parkeringspladser eller i nærheden af butikker. Det sker ofte lige efter, ofrene har handlet.

Politiet opfordrer borgerne til at være på vagt, hvis de bliver kontaktet på den måde. Desuden er det en god idé hverken at have pung eller tasker fremme.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

AGF For abonnenter

Hvert talent bærer sit eget ansvar i AGF: Ingen får gratis minutter

Annonce