Annonce
Aarhus

Vinder af Årets Boligsociale Ildsjæl: - Jeg drømmer om en bedre fremtid for Bispehavens børn

Faten El-Youssef står bag en mor/barn-gruppe med 60 deltagere, der mødes én gang om ugen. Og så er hun vinder af Årets Boligsociale Ildsjæl 2017. Foto: Gorm Olesen

Faten El-Youssef er vinder af Årets Boligsociale Ildsjæl 2017. Med sit frivllige engagement og drive går hun forrest for at skabe de bedste muligheder for børn i området.

Årets boligsociale ildsjæl 2017 er netop blevet kåret, og prisen gik til Faten El-Youssef. Hun bliver hædret for sit lokale engagement i Bispehaven.

Faten El-Youssef står bag en mor/barn-gruppe med 60 deltagere, der mødes én gang om ugen. Gruppen driver hun på frivillig basis.

Mor/barn-gruppen er et familieforum, hvor børn og forældre er sammen om fællesskab og aktiviteter. Gruppen sætter også rammen for, at forældrene kan tale om, hvordan de kan give deres børn de bedste rammer for en god barndom i Bispehaven.

Faten El-Youssefs drøm er, at børnene får det bedst mulige grundlag til en dag at uddanne sig og få et godt liv.

- Jeg håber, at vi forældre kan hjælpe hinanden med at gøre en forskel, så børnene i Bispehaven i fremtiden bliver optaget af skole og uddannelse, i stedet for at hænge ud på gaden, siger hun.

Som en del af sit engagement, har Faten El-Youssef været tovholder på flere ture for gruppen, hvor forældre sammen med deres børn har kunnet få oplevelser uden for Bispehaven.

Dette er med til at understøtte fællesskabet i gruppen og give et styrket netværk mellem forældrene.

De nominerede

Udover Faten El-Youssef var syv nomineret til prisen:


  • Abdinasir Jama fra Gellerup-Toveshøj: Abdinasir Jama har været frivillig over 16 år, hvor han har styrket Gellerup-Toveshøj indenfor de områder han brænder for: Medborgerskab, fælleskab, bro­bygning og beboerinddragelse
  • Byt Til Nyt frivillige fra Elstedhøj: Byt Til Nyt har nu eksisteret i tre år, og drives udelukkende af en gruppe faste frivillige, til glæde og gavn for mange familier i Lystrup og omegn. De frivillige står for alt i Byg Til Nyt.
  • Ilham Mohamed fra Gellerup-Toveshøj: Ilham har været aktiv frivillig i rigtigt mange år og er lidt af en blæksprutte, hun er formand i FamilieNetværk, næstformand i afdelingsbestyrelsen, bydelsmor, Samvirket og er meget aktiv i mange mærkesager.
  • Kenneth Dupont fra Trige: Kennet Dupont har været en af de drivende kræfter i etableringen af Mænds Mødested i Trige, er primusmotor for Trige Filmklub og arbejder hele tiden på at etablere fællesskaber beboerne imellem.
  • Lennart Hæe fra Viby Syd: Lennart Hæe har medvirket til positive forandringer i mange børn og unges liv i Viby Syd gennem årene, hvor han har skaffet mentorer og kontakt­personer, været bisidder i ­kommunen og meget mere.
  • Liselotte Plesner fra Kvindehuset: Liselotte Plesner har i ti år været koordinator for Kvindehusets lektie­hjælp, der foregår hver søndag i Kvindehuset. Hun har med sin personlighed og dybe engagement sikret at Kvindehuset år efter år har haft et korps af frivillige kvinder.
  • Mahmoud Halimah fra Bispehaven: Mahmoud har været med til at skabe det nye projekt Bispe­havens Køkken. Et multikulturelt fælleskøkken der blandt andet skal give unge iværksættere og madglade fra Bispehaven et springbræt til omverdenen.

Forebyggende arbejde betaler sig

Det var borgmester Jacob Bundsgaard (S) der uddelte prisen som Årets Boligsociale Ildsjæl 2017. Han lagde blandt andet vægt på, at Faten El-Youssef er en rollemodel for Bispehaven, og at hun gør det hele for børnenes skyld, så de kan få en bedre fremtid.

Men det var en svær opgave for bedømmelsesudvalget at vælge mellem otte stærke og meget forskellige nominerede.

De ønsker med valget af Faten El-Youssef at hylde det forbyggende arbejde, som hun gør.

- Det er så afgørende, at forældre går sammen om at tage ansvar for deres børn, så de får en god fremtid og er med til at forbedre deres boligområde på sigt, sagde bedømmelsesudvalget blandt andet om valget af Faten El-Youssef.

Det er tiende gang, at Det Boligsociale Fællessekretariat uddeler prisen. Uddelingen af prisen til Årets Boligsociale Ildsjæl sker for at skabe opmærksomhed på og hylde de mange ildsjæle, der er i Aarhus udsatte boligområder. Den uddeles til en eller flere frivillige, der har gjort en afgørende forskel i deres boligområdet gennem året.

Vinderen får 3.000 kroner, som er doneret af Arbejdernes Landsbank.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat

Søger job igen og igen, men kommer aldrig til samtale: Kære arbejdsgivere, hvad er det egentlig, I vil have?

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce