Annonce
Aarhus

Vinder pris: Nyt Rosenhøj er Danmarks bedste almene renovering

Boligområdet i Rosenhøj har fra 2014 til 2017 gennemgået en stor renovering. Foto: Boligforeningen Århus Omegn

Nyt Rosenhøj i Viby er kåret som Danmarks bedste almene renovering.

VIBY: Boligområdet Rosenhøj er kåret til Danmarks bedste almene renovering.

Det skete ved Renovers store prisfest i København 31. august 2017. Her skulle 70 udpegede personer fra byggebranchen finde vinderen af Jubilæumsprisen, der kårer Danmarks bedste almene renovering.

Jubilæumsprisen er en særpris, der i år uddeles i anledning af Renover-prisens femårsjubilæum. Bag priserne står Realdania og Grundejernes Investeringsfond. Jubilæumsprisen uddeles på baggrund af ønsket om at anerkende og hylde de almene boliger. Det gør man ved at bringe gode eksempler på almene renoveringer frem i lyset.

I år var 81 almene renoveringsprojekter indstillet til Jubilæumsprisen. Heraf blev tre projekter nomineret.

Annonce

Rosenhøj og renovering i korte træk

Rosenhøj er bygget i 1967-70 og bestod af 27 ens blokke i fire etager. Alle beliggende øst-vest i landskabetRenoveringen er gennemført i perioden februar 2014 til september 2017

Rosenhøj har cirka 2.300 beboere, der efter renoveringen bor i 807 boliger

Alle boliger har fået nye vinduer, nye facader, påhængte altaner, ny isolering og nyt varme- og ventilationssystem

Der er anlagt to nye boliggader og nye kvarterstove

De to grønne områder er nyindrettede

I 11 opgange er der kommet elevatorer og 191 boliger er nyindrettet til tilgængelighedsboliger med nye badeværelser

Fire blokke er ombygget til punkthuse ved at nedrive én af tre opgange per blok

Der er bygget 22 nye familieboliger i 11 dobbelte rækkehuse

Kilde: Boligforeningen Århus Omegn

Boligområdet Nyt Rosenhøj vandt 31. august 2017 prisen for Danmarks bedste almene renovering. Foto: Boligforeningen Århus Omegn

- Flot løst

De 70 udpegede personer fra byggebranchen har frem til 18. august kunne stemme på det af de tre projekter, som de synes skulle vinde. Torsdag 31. august blev Århus Omegn med deres renovering af Nyt Rosenhøj så kåret som vindere.

- Nyt Rosenhøj viser på fornemste vis, hvor dygtig den almene sektor kan være til renovering. Især synes jeg, at projektet skal prises for at lykkes med at skabe en helt ny helhed ud af bebyggelsen. Der har ikke blot været fokus på de enkelte bygninger, men på hvordan området skal fungere i sin nutidige bysammenhæng. Det er rigtig flot løst, siger Anne Skovbo, filantropidirektør i Realdania, om kåringen af Nyt Rosenhøj som Danmarks bedste almene renovering.

Nyt Rosenhøj er et eksempel på, hvordan en boligforening gennemfører en omfattende renovering trods en indledende skepsis blandt beboerne.

Århus Omegn har i seks år samarbejdet med Arkitema Architects, Effekt og ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S for at skabe det resultat, som vi ser i Nyt Rosenhøj i dag.

Lørdag 9. september indvies Nyt Rosenhøj sammen med beboerne og de aktører, der har en aktie i omdannelsen. Samtidig vil man så kunne fejre, at Nyt Rosenhøj er kåret til Danmarks bedste almene renovering.

- Det er en fantastisk anerkendelse at få af fagpersoner i byggebranchen og den understreger, at beboerne og Århus Omegn ikke er de eneste, der synes at Nyt Rosenhøj er et fremragende projekt, siger Gunni S. Petersen, afdelingsformand i Rosenhøj, der er rigtig stolt af, at Nyt Rosenhøj har vundet.

Rosenhøj før renoveringen der gik i gang i 2014. Foto: Boligforeningen Århus Omegn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Oversvømmelser fortsætter: Veje i det vestlige Aarhus lukket i 14 dage

Byudvikling For abonnenter

Byrådsmedlem er bekymret for kulturarven: Stigende antal bevaringsværdige ejendomme rives ned

Annonce