Annonce
112

Vinderen er fundet: Her får du Aarhus' bedste is

9 stærke kandidater, men der findes kun én vinder. Aarhus' bedste is er lokaliseret.

AARHUS: Nu er vinderen fundet! 7. august satte vi her på Århus Stiftstidende en afstemning i gang, om hvor man får den bedste is i Aarhus.

Vi fandt frem til de 9 kandidater via heftige diskussioner på redaktionen og input fra Facebook-brugere på Kultur Aarhus. Med over 3.800 stemmer er vinderen nu fundet. I listen herunder kan du danne dig et overblik over stemmefordelingen.

Annonce

8. Suppestegogis

Foto: Martin Ballund

Sammen med Popsicle, Aarhus Street Food fik de 119 af stemmerne, hvorfor de deler en 8. plads.

8. Popsicle, Aarhus Street Food

Foto: Nicolai Foldgast

Sammen med Suppestegogis fik de 119 af stemmerne, hvorfor de deler en 8. plads.

7. Cribbio

Foto: Nicolai Foldgast

137 personer stemte på dem, hvilket altså rækker til en 7. plads.

6. Paradis

Foto: Nicolai Foldgast

Den landsdækkende kæde fik 191 stemmer og kommer dermed ind på en 6. plads.

5. Social Foodies

Foto: Nicolai Foldgast

212 personer stemte på Social Foodies, som har bæredygtighed i højsædet.

4. Okkels

Foto: Okkels

Okkels fik 500 stemmer og kommer hermed ind på en hæderlig 4. plads.

3. Mammis Gelato

Foto: Nicolai Foldgast

Bronzemedaljen går til Mammis Gelato, som fik 620 stemmer.

2. Ishuset på Marselisborg Havn

Foto Michael Svenningsen

884 stemmer var ikke nok til at løbe med den endelige sejr, men Ishuset på Marselisborg Havn kommer ind på en 2. plads.

1. Dolce Vita

Foto: Kim Haugaard

Vinderen af Aarhus' bedste is er Dolce Vita, som fik hele 1.024 stemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hvor kan borgerne få indflydelse på Kongelunden?

Med Aarhus Kommunes accept af en generøs donation fra Henrik Lind Invest og Salling Fondene har den forud for en borgerinddragelsesproces stoppet diskussionerne om, hvorvidt Stadion og Væddeløbsbanen fortsat skal have de nuværende placeringer. Det skal de. Punktum. Stor tak til velhavere og fonde, som gerne vil gøre noget godt for Aarhus. Det er især virksomhederne AGF-fodbold og Væddeløbsbanen, glade for – og det er borgerne i Aarhus også. Driften af de to store arealer og bygninger skal hænge sammen: Det skal der også styr på, som Henrik Lind understregede i mandags. Gad vide, hvordan det påvirker resten af projektet? Hvad er der så tilbage for den almindelige borger i Aarhus at blive borgerinddraget om? Og hvordan? Vi peger på følgende: Trafik og parkering: Lad os tænke langsigtet og klimastrategisk. • Lad være med at udvide vejnet og parkeringskapacitet: Vi ved, at antallet af biler øges, og lynhurtigt er vi lige vidt. Luft- og støjforureningen øges også. • Lav shuttlebus-transport. Forbedr den offentlige bustrafik. Lav gode cykelparkeringsforhold. Bynaturen: Lad os passe på den og være varsom med byfortætning. • Vi skal passe meget på, at området ikke bliver en stor forretning for event- og naturunderholdning, hvor tilrettelagte oplevelser er blevet tegnet og fortalt i stykker. • Vi har brug for det ufriserede landskab med mere eller mindre fremkommelige stier, hvor vi kan finde ro – tæt på byen. Kort vej til grønne områder har stor betydning for sundheden. • Borgmesteren har lovet at undgå boligbyggeri, men boligbyggeri er bare én måde at byfortætte på: Det gør man også ved at lave parkeringshuse, bygge hoteller, erhverv m.m. Vi skal nøje overveje placering og omfang af den form for byfortætning, og om vi ønsker den? Idræt og kultur: Lad os få det til at hænge godt sammen med bynaturen. • Det er et puslespil at få plads til alle nuværende sportsaktører, og vi håber, at der vil blive taget hensyn til naboerne og de grønne områder. Ikke alt bynatur og ikke alle idrætsgrene har rige onkler – vi håber, at når det regner på præsten, kommer det også til at dryppe på degnen, så vi får en helhedsløsning for området. • Vi foreslår, at klimatemaet skal være en underliggende tråd i udviklingen af området. Herunder at der for fondsmidler bygges et Klimacentrum; et oplevelses- og formidlingsmuseum, som vil være relevant for brede borgergrupper. Borgerinddragelse: Hvordan kan den foregå? • Vi foreslår, at der bl.a. etableres et borgerpanel. Blandt en gruppe borgere fra hele byen, som har meldt sig til at deltage, udtrækkes en større gruppe ved lodtrækning under hensyntagen til køn, alder m.m. Panelet holder møder, styres af en moderator og får hjælp fra et sekretariat, som skriver, finder fagpersoner og materiale. Alle borgere kan følge med i arbejdet og har adgang til referater, materiale m.m. på kommunens hjemmeside og inviteres til et offentligt borgermøde. Konklusionen videregives til byrådet som en del af et beslutningsgrundlag.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Annonce