Annonce
Østjylland

Vindmøllesus i byrådssalen

Et større antal vindmøllemodstandere fra Kærende, Skiffard og Skaføgårdområdet søgte dialog med politikerne i byrådets spørgetid. Foto: Dorte Anker-Møller

Vindmøllemodstandere mødte massivt frem i byrådets spørgetid og inviterede blandt andet politikerne på tur til de udpegede mølleområder

Annonce

Et talstærkt opbud af modstandere mod tre planlagte vindmølleprojekter i Syddjurs Kommune satte torsdag kulør på byrådsmødet. I spørgetiden afspillede de blandt andet lyden af vindmøllesus, og de inviterede også byrådspolitikerne på en tur rundt i de tre områder, hvor i alt ni store vindmøller skal placeres, hvis planerne godkendes.

Vindmøllemodstanderne havde lavet et kort over mølleplaceringerne. Der blev samtidig afleveret 866 underskrifter mod opstillingen af vindmøller i de udpegede områder, markeret ved røde nåle. Foto: Dorte Anker-Møller

»Vi naboer til de tænkte vindmøller er meget bekymrede for den støj, vi skal udsættes for. Der er en grænse, der siger 44 dB. Er der nogen af jer i byrådet, der har en fornemmelse af, hvad støj på 44 dB er?« spurgte en repræsentant for modstanderne.

»Ikke ret højt,« nåede et byrådsmedlem at udtale, før en kraftig susen fyldte byrådssalen.

»Lyden her sammenlignes med en sagte hvisken. Så vi kan jo lade den køre under byrådsmødet, for den generer ingen,« foreslog spørgeren, som dog hurtigt fik besked om at slukke for »larmen«.

»Vi er ikke ude på åben mark. Og en byrådssal bruges ikke til den slags tilkendegivelser,« lød det skarpt fra borgmester Kirstine Bille (SF), der måtte indskærpe over for de fremmødte borgere, at spørgetiden er beregnet til at stille spørgsmål.

Der blev spurgt, om byrådsmedlemmerne vil lade sig inspirere af en række kommuner, der i øjeblikket har udskudt eller aflyst vindmølleprojekter på grund af massive protester fra borgerne i de udpegede områder.

Flere af politikkerne tilkendegav, at høringsfasen i Syddjurs netop er slut, og nu skal der lyttes til indsigelserne.

»I udvalget for natur, teknik og miljø har vi inviteret byrådsmedlemmerne på besigtigelse af vindmøller i den højde, der planlægges i Syddjurs. Rigtig mange har meldt sig til. Vi arbejder med sagen og klæder os på til at tage stilling,« sagde udvalgsformand Carsten Bech (R) og blev mødt af en invitation fra møllemodstanderne om at lægge turen forbi Skiffard, Kærende og Skaføgård, hvor møllerne i givet fald skal stå.

»Vi står på bussen og viser hvor. I vil ikke blive stillet et eneste spørgsmål. Vi vil kun vise frem,« lød tilbuddet, som politikerne takkede ja til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Aarhus For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce