Annonce
Aarhus

Vindueskoncerter skal muntre plejehjemsbeboere op

Århusianske musikere vil give vindueskoncerter for beboerne på plejehjemmene rundt omkring i byen. Her er det på Ældrecentret Søholm, hvor musikeren Rasmus Holst Nielsen og hans søn Sylvester på otte år sang og spillede for beboerne. Foto: Niels Åge Skovbo
For at skabe glæde i en ellers svær tid, vil forskellige musikere i den nærmeste tid give koncerter foran vinduerne på de århusianske plejehjem.

AARHUS: For flere plejehjemsbeboere er det i særdeleshed en hård tid lige nu. De er afskåret fra normalbesøg og kontakt med familiemedlemmer for at mindske risikoen for coronavirus.

Derfor er flere musikalske kræfter i Aarhus gået sammen om at give plejehjemsbeboerne en god oplevelse. De vil nemlig spille vindueskoncerter uden for plejehjemmene i Aarhus.

Bag projektet står Aarhus Musikskole, Foreningen Samværd, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Symfoniorkester og de får hjælp af kunstnere, bands og hjemsendte musikere.

Det glæder Jette Skive (DF), der er rådmand i Sundhed og Omsorg.

- Det er en svær tid for mange borgere og særligt plejehjemsbeboere, der er afskærmet fra deres nærmeste familie og venner. Samtidig kommer vores oplevelsesmedarbejdere og mange frivillige heller ikke længere på plejehjemmene. Derfor er det utrolig dejligt, byens musikanter og foreninger vil tage forbi plejehjemmene og optræde uden for med sang og musik, siger hun i en pressemeddelelse.

Vindueskoncerter

  • I samarbejde med de enkelte plejehjem i Aarhus bliver der aftalt et tidspunkt for koncerterne

  • Tilmelding for interesserede musikere til Mathilde Tougaard Hansen, konsulent, Sundhed og Omsorgm, tlf. 41864620, hmato@aarhus.dk

Annonce

Quiz og kaffe i haven

Koncerterne bliver et supplement til, at plejehjemmene gør meget for, at beboerne har en aktiv og god hverdag.

- Mange plejehjem har en aktivitetsmedarbejder, som kan gå en tur på plejehjemmets område, lave en quiz i haven eller drikke en kop kaffe og snakke om verdenssituationen, fortæller Jette Skive.

Aktivitetsmedarbejderne er i denne tid også trukket udenfor med både sang, musik og andre kreative påfund, som kan skabe glæde, uden at der er personlig kontakt.

Foreningen Samværd, som arrangerer legestuer på plejehjemmene, er også afskåret fra at tage på besøg i øjeblikket. Derfor har de valgt at aktivere deres netværk af musikere, som normalt er værter ved legestuerne, som i stedet vil spille uden for plejehjemmene.

Musikerne vil optræde maksimalt op til tre personer. Koncerterne kan have forskellig længde, men vil typisk vare omkring 20 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Lukas Enevoldsen har boet i Aarhus hele sit voksne liv. Det næste år skal mennesket, fodboldspilleren og tryghedsnarkomanen udfordres på Færøerne

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus For abonnenter

Vrede tillidsfolk mødte politikere: Nu får rådmand klar besked om at inddrage ansatte i genrejsningen af ældreplejen

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce