Annonce
Aarhus

Vindueskoncerter skal muntre plejehjemsbeboere op

Århusianske musikere vil give vindueskoncerter for beboerne på plejehjemmene rundt omkring i byen. Her er det på Ældrecentret Søholm, hvor musikeren Rasmus Holst Nielsen og hans søn Sylvester på otte år sang og spillede for beboerne. Foto: Niels Åge Skovbo
For at skabe glæde i en ellers svær tid, vil forskellige musikere i den nærmeste tid give koncerter foran vinduerne på de århusianske plejehjem.

AARHUS: For flere plejehjemsbeboere er det i særdeleshed en hård tid lige nu. De er afskåret fra normalbesøg og kontakt med familiemedlemmer for at mindske risikoen for coronavirus.

Derfor er flere musikalske kræfter i Aarhus gået sammen om at give plejehjemsbeboerne en god oplevelse. De vil nemlig spille vindueskoncerter uden for plejehjemmene i Aarhus.

Bag projektet står Aarhus Musikskole, Foreningen Samværd, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Symfoniorkester og de får hjælp af kunstnere, bands og hjemsendte musikere.

Det glæder Jette Skive (DF), der er rådmand i Sundhed og Omsorg.

- Det er en svær tid for mange borgere og særligt plejehjemsbeboere, der er afskærmet fra deres nærmeste familie og venner. Samtidig kommer vores oplevelsesmedarbejdere og mange frivillige heller ikke længere på plejehjemmene. Derfor er det utrolig dejligt, byens musikanter og foreninger vil tage forbi plejehjemmene og optræde uden for med sang og musik, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Vindueskoncerter

  • I samarbejde med de enkelte plejehjem i Aarhus bliver der aftalt et tidspunkt for koncerterne

  • Tilmelding for interesserede musikere til Mathilde Tougaard Hansen, konsulent, Sundhed og Omsorgm, tlf. 41864620, hmato@aarhus.dk

Quiz og kaffe i haven

Koncerterne bliver et supplement til, at plejehjemmene gør meget for, at beboerne har en aktiv og god hverdag.

- Mange plejehjem har en aktivitetsmedarbejder, som kan gå en tur på plejehjemmets område, lave en quiz i haven eller drikke en kop kaffe og snakke om verdenssituationen, fortæller Jette Skive.

Aktivitetsmedarbejderne er i denne tid også trukket udenfor med både sang, musik og andre kreative påfund, som kan skabe glæde, uden at der er personlig kontakt.

Foreningen Samværd, som arrangerer legestuer på plejehjemmene, er også afskåret fra at tage på besøg i øjeblikket. Derfor har de valgt at aktivere deres netværk af musikere, som normalt er værter ved legestuerne, som i stedet vil spille uden for plejehjemmene.

Musikerne vil optræde maksimalt op til tre personer. Koncerterne kan have forskellig længde, men vil typisk vare omkring 20 minutter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce