Annonce
Østjylland

Vinterferie med masser af aktivitet på Odder Museum

I skolernes vinterferie tilbyder Odder Museum blandt andet støbning af tinsoldater. PR-foto

Museet tilbyder i vinterferien støbning af tinsoldater, bolsjefremstilling og lysstøbning og den populære opdagelsestur.

Odder: I skolernes vinterferie går Odder Museum i luften med en række spændende og sjove aktiviteter for børn og flotte udstillinger for de voksne.

- Museet tilbyder i vinterferien støbning af tinsoldater og prinsesser med mere, bolsjefremstilling og lysstøbning og ikke at forglemme - den populære opdagelsestur. For de voksne er der selvfølgelig mulighed for at se museets udstillinger. Ud over de faste udstillinger vil der dels være mulighed for at se den fantastiske særudstilling af kunstneren Kaare Nielsen: Portico. Kaare Nielsen har arbejdet med skulpturer og billedkunst siden 1990 og er en fast del af kunstnergruppen OK18.

Tirsdag 12. februar kl. 11-13 lyder tilbuddet: "Kom og lav din helt egen tinsoldat, prinsesse eller hest med rytter støbt i tin."

Onsdag 13. februar kl. 11-13 er aktiviteterne bolsjefremstilling og lysstøbning. Det er gamle håndværk, og samtidig er de hyggelige familieaktiviteter.

På grund af den normalt meget store interesse for dette arrangement, kræves der tilmelding til Odder Museum.

Torsdag 14. februar kl. 13-15 er der opdagelsestur med Odder Museum.

- Sammen tager vi på opdagelse og undres over hvad vi kan finde af forunderlige ting og historier på en godt to kilometer lang, travetur. Vi vil helt sikkert få mulighed for at se flere forskellige dyr på turen og håber også at finde dyrespor efter mange forskellige dyr, lyder det fra museet.

Også dette arrangement kræver tilmelding på grund af den normalt store interesse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce