Annonce
Aarhus

Vinterferie som aldrig før: Stormløb på Aarhus-attraktioner

En løve blev sprættet op på Naturhistorisk Museum. Foto: Michael Nørgaard

Kløvedal og kuglebane, munke, meditation og Dannebrog hitter.

AARHUS: Selv om mange rejser til andre lande for at hente sol eller stå på ski, har tællerapparaterne på de århusianske museer og attraktioner været nærmest rødglødende i vinterferien. Alle melder om besøg som aldrig før.

Kunstmuseet Aros, Moesgaard Museum, Naturhistorisk Museum og købstadmuseet Den Gamle By jubler.

Fleste besøgte Aros. 26.676 løste billet til udstillingerne, og det er flere end i vinterferierne i 2018 og 2016. Cirka 5000 børn blandt gæsterne var på kugleskør kunstjagt rundt på museet. Blandt andet i Jeppe Heins 400 meter lange kuglebane.

De skulle løse opgaver i en folder, som de fik udleveret. Når de indleverede deres udfyldte kunstjagt-brochure, fik de en præmie, for eksempel madkasser, penalhuse og vanter.

Annonce

Det er en ferieperiode, som vi har haft øget fokus på.

Henrik Hatt, publikumschef Moesgaard Museum

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum overgik de seneste tre år.

- Vi havde 16.607 gæster i udstillingerne. Det er en ganske pæn stigning i forhold til både 2016, 2017 og 2018. Vores besøg i vinterferien er steget støt hvert år siden 2016. Men det er også en ferieperiode, som vi har haft øget fokus på, siger publikumschef Henrik Hatt og fortsætter:

- Noget tyder på at vores tema om buddhisme, meditation og særudstillingen om altings forgængelighed har ramt et behov. Særligt de fire nepalesiske munkes sandmandala var en stor attraktion. Den kan ses på museet indtil 19. maj, hvor munkene kommer tilbage og destruerer den som en del af en særlig ceremoni.

Den Gamle By

10.823 gæster i vinterferien mod 7.519 sidste år er en stigning på godt 43 procent og det bedste vinterferie resultat nogensinde, så vi er meget glade og tilfredse, oplyser kommunikationschef Gorm Ruge i Den Gamle By.

Han tilføjer, at museet også har vinterferieaktiviteter i denne uge, fordi det er her, de fleste steder i Nordjylland holder vinterferie.

- De indendørs udstillinger trækker, og samtidig har vi den aktuelle udstilling Folkets Flag på Dansk Plakatmuseum, siger Gorm Ruge.

Naturhistorisk Museum

9.796 gæster har besøgt Naturhistorisk Museum, der stadig viser den populære udstilling om Troels Kløvedals liv og rejser.

Det er 53 procent flere end i forhold til en gennemsnitlig vinterferie.

Museet har haft et stort vinterprogram med blik på havets dyr, men også opskæring af for eksempel en løve.

- Vi er særligt glade for, at vi ser en fortsat stigning både hos voksne og tydeligt også en vækst blandt børn. Vi har stadig et usædvanlig stærkt greb i børnefamilierne - især set i lyset af at også konkurrencen skærpes med vinterferieåbent i Ree Park og hajer i Storcenter Nord, siger formidlingschef Henrik Sell.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup: Biler i brand og stenkast mod politiet

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce