Annonce
Aarhus

Vinterferien bliver lun: Sol og forårstemperaturer på vej

Hvis prognoserne fra DMI holder, bliver der vejr til en strandtur onsdag og torsdag. Begge dage byder på sol og op til 10 varmegrader. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

ØSTJYLLAND: Hvis man er ved at få nok af regn, jagende skyer og hårde vindstød, er der grund til at læse med her: Der er sol og forårstemperaturer på vej til Østjylland.

Det tør vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen godt love på baggrund af en dugfrisk prognose søndag morgen.

- Søndag slipper østjyderne ikke for regnvejr om eftermiddagen, og det bliver ved stort set hele dagen, siger han.

- Men allerede mandag får vi en mere tør luft med rigtig gode chancer for at få solen at se. Det bliver dog samtidig lidt køligt og blæsende med en jævn til hård vind og temperaturer mellem tre og seks grader, siger han.

Tirsdag tør Thyge Rasmussen godt love endnu en forholdsvis pæn dag med en del sol. Måske endda med lidt højere temperaturer, seks-syv grader og lidt mindre blæst.

Men det er onsdag og torsdag, vi skal glæde os til. Hvis prognoserne holder, får vi ifølge DMI begge dage en del sol og samtidig temperaturer mellem otte og 10 grader. Altså de rene forårstemperaturer.

Der er dog ingen grund til at konkludere, at foråret er på vej. Vi er trods alt stadig i februar, og marts byder traditionelt på en eller flere koldfronter.

- Sidst på ugen bliver det igen en smule koldere og mere skyet. Men generelt er det en rigtig fin uge, vi går ind i, siger vagtchefen hos DMI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce