Annonce
Aarhus

Vinterferien bliver lun: Sol og forårstemperaturer på vej

Hvis prognoserne fra DMI holder, bliver der vejr til en strandtur onsdag og torsdag. Begge dage byder på sol og op til 10 varmegrader. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

ØSTJYLLAND: Hvis man er ved at få nok af regn, jagende skyer og hårde vindstød, er der grund til at læse med her: Der er sol og forårstemperaturer på vej til Østjylland.

Det tør vagtchef hos DMI Thyge Rasmussen godt love på baggrund af en dugfrisk prognose søndag morgen.

- Søndag slipper østjyderne ikke for regnvejr om eftermiddagen, og det bliver ved stort set hele dagen, siger han.

- Men allerede mandag får vi en mere tør luft med rigtig gode chancer for at få solen at se. Det bliver dog samtidig lidt køligt og blæsende med en jævn til hård vind og temperaturer mellem tre og seks grader, siger han.

Tirsdag tør Thyge Rasmussen godt love endnu en forholdsvis pæn dag med en del sol. Måske endda med lidt højere temperaturer, seks-syv grader og lidt mindre blæst.

Men det er onsdag og torsdag, vi skal glæde os til. Hvis prognoserne holder, får vi ifølge DMI begge dage en del sol og samtidig temperaturer mellem otte og 10 grader. Altså de rene forårstemperaturer.

Der er dog ingen grund til at konkludere, at foråret er på vej. Vi er trods alt stadig i februar, og marts byder traditionelt på en eller flere koldfronter.

- Sidst på ugen bliver det igen en smule koldere og mere skyet. Men generelt er det en rigtig fin uge, vi går ind i, siger vagtchefen hos DMI.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce