Annonce
Aarhus

Vinterherberg åbner før tid: Masser af brugere - men der mangler frivillige

Herberget åbner før tid. Foto: Axel Schütt
Vinterherberget i Mindegade er blevet bedt om at åbne før tid, og det gør de.
Annonce

AARHUS: Vi er for alvor kommet ind i den kolde tid, og flere gange har temperaturerne om natten sneget sig under frysepunktet.

Det mærker især byens hjemløse, og derfor åbner vinterherberget i Mindegade før tid, allerede søndag aften.

- Der er desværre et rigtig stort behov for vinterherberget lige i øjeblikket, vi er derfor blevet spurgt, om vi kan fremrykke åbningen, og det har vi sagt ja til, der er leder af vinterherberget, som Kirkens Korshær, Blå Kors, Røde Kors, Aarhus Domprovsti og Aarhus Kommune er gået sammen om at drive for tredje år i træk.

Det var egentlig planen, at herberget først skulle åbne senere i november, men behovet er altså opstået lidt før tid.

- Det er altafgørende for de hjemløses sundhed og mentale overskud, at de undgår at være ude i kulden og regnen en hel nat. Det allerbedste er jo, hvis de hjemløse kan komme ud af deres hjemløshed, og i den forbindelse har det stor betydning for deres overskud til at tænke langsigtet, at de får et godt måltid mad og kan sove tørt, trygt og varmt om natten, siger Søren Christensen.

Annonce

Mangler frivillige

Der er med andre ord brugere nok til herberget.

Anderledes kniber det med at skaffe frivillige til at hjælpe til med stort og småt, især om natten. Herberget skal bruge to nattevagter hver nat, en sovende og en vågen. Og den opgave er der nogle, der har taget til sig, men der mangler altså stadig frivillige af alle slags, fortæller Søren Christensen.

- Det er meget forskellige mennesker, der melder sig som frivillige. Nogle er studerende, som alligevel skulle sidde og læse hele natten, andre er husmødre, vi har også haft en pensioneret præst, og sidste år var der et ægtepar, som tog rigtig mange nattevagter, siger han.

Herberget består af 22 sengepladser og har åbent hver aften fra klokken 20.30 til næste morgen klokken 8.30. Udover sovepladsen bydes der også på aftensmad og morgenbrød. Søndag aften bliver åbningen markeret klokken 19.30 med besøg af rådmand for sociale forhold Kristian Würtz og domprovst Poul Henning Bartholin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce