Annonce
Kultur

Vinterjazz inviterer indenfor i varmen

Caroline Henderson har svenske Bo Sundström fra Bo Kaspers Orkester med som gæst, når hun giver koncert i Musikhuset under Vinterjazz lørdag 9. februar. Pressefoto

32 koncerter på 19 dage. Vinterjazz er over os med musikalske indslag fra ind- og udland.

AARHUS: Den estiske sanger og komponist, 25-årige Karmen Rõivassepp, som i midten af december Aarhus Jazz Festivals nystiftede Aarhus Jazz Talent Pris, havde fået æren af at skyde Vinterjazz-måneden i gang på spillestedet Atlas tirsdag aften.

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001, og den foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger over hele landet og rummer omkring 650 koncerter fordelt på mere end 130 spillesteder.

- Vinterjazz er et sammenskudsgilde, der skabes af jazzklubberne og de turnerende musikere under festivalen. Vinterjazz har til formål at sætte fokus på dansk jazz og i særdeleshed på de dedikerede spillesteder, uafhængige arrangører og jazzforeninger rundt omkring i landet, og det gør vi ved at kickstarte sæsonen og skabe en festivalfølelse hos publikum, spillesteder og musikere, udtaler Kenneth Hansen, festivalleder Vinterjazz og Copenhagen Jazz Festival i en pressemeddelelse.

Annonce

Vinterjazz i Aarhus

5/2 Karmen Roivassepp Quartet, Atlas6/2 Sinne Eeg Group, Musikhuset

7/2 Acid på Svenska: Jan Johansson remixed + Kasper Staub, Radar

7/2 Bisse, Voxhall

7/2 Slimowitch, G-Bop Orchestra, Kogekunst, Sun Ship / Colabs, Aarhus

8/2 Kalaha, Atlas

9/2 Caroline Henderson feat. Bo Sundström, Musikhuset

9/2 Jakob Bro Trio (DK/US), Atlas

10/2 Simon Spang-Hanssen & "Epistrophy" Septet, Jazzselskabet Aarhus / Kunsthal Aarhus

10/2 Adam Ben Ezra (ISR), Atlas

12/2 Christian Balvig 6-tet, HeadQuarters

13/2 Nils Frahm, Voxhall

13/2 Narcosatánicos, HeadQuarters

14/2 Jens Fisker Trio, HeadQuarters

15/2 Skammens Vogn, Atlas

15/2 Aleksi Perälä + Klara Lewis, Radar

16/2 Cactus + áslaug magnúsdóttir & jonathan jull ludvigsen, Atlas

17/2 Heaven feat. Nate Wooley (DK/US), Atlas

17/2 Blicher Hemmer Gadd (DK/US), Musikhuset

18/2 Egberto Gismonti (BRA/DK), Musikhuset

20/2 Cæcilie Norbys European Sisters In Jazz, Musikhuset

21/2 "Per Carsten gennem fem årtier" feat. Mikkelborg, Brendstrup & BSD+B, Jazzselskabet Aarhus / Musikhuset

21/2 Maria Faust (EST) + Natlyst, Sun Ship / Radar

22/2 Girls In Airports, Atlas

22/2 Thomas Sejthen trio feat. Mads Ole Erhardsen & Jesper Bo Knudsen, Jefsen-Riis-Steen-Riddell, Jazz & Venner

23/2 Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan & Helge Norbakken: Songs To The Green Land, Musikhuset

23/2 Ben Trueman's AfroCombo Feat. Dawda Jobarteh, Odd Pocket, Jazz & Venner

Karmen Rõivassepp havde fået æren af at skyde Vinter Jazz i gang i Aarhus tirsdag aften. Den århusianske jazzsangerinde med estiske rødder har netop vundet en jazzpris for sit engagement for jazzen her i Aarhus. Foto: Michael Svenningsen

Danske og internationale navne

Alene i Aarhus kan publikum se frem til 32 koncerter på 19 dage.

Koncerterne foregår både i store sale og på mindre spillesteder, som når Sinne Eeg Group spiller i Musikhuset Aarhus onsdag 6. februar, mens publikum dagen efter kan opleve en mini-vinterjazz-festival på Colabs i Sydhavnen, arrangeret af Sun Ship og Knud's Kiosk.

Vinterjazz-programmet tæller både danske og internationale navne; Caroline Henderson, der får selskab af svenske Bo Sundström fra Bo Kaspers Orkester, Cæcilie Norbys European Sisters In Jazz og Jakob Bro Trio samt tyske Nils Frahm, israelske Adam Ben Ezra og Egberto Gismonti fra Brasilien.

Fredag 8. februar kl. 16 uddeler Jazzselskabet Aarhus sin traditionsrige Gaffelpris på Dokk1.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce