Annonce
Fødselsdage

Violinisten springer til med kort varsel

Johanna Tolvanen, førsteviolinist og 3. solospiller i Aarhus Symfoniorkester, fylder 50 år mandag 20. maj. Foto: Nikolaj Lund
Annonce

50 Johanna Tolvanen, førsteviolinist og 3. solospiller i Aarhus Symfoniorkester, fylder 50 år mandag 20. maj.

Johanna Tolvanen var allerede som ung meget bevidst om, at hun gerne ville ud i verden og arbejde som musiker, og siden 2002 har den nu 50-årige finske violinist haft en solid plads i Aarhus Symfoniorkester.

Hun har altid haft familie i Aarhus, men vidste ikke synderligt meget om orkestret, da hun fik jobbet. Hun kom hertil fra en stilling syd for grænsen, hvor hun på daværende tidspunkt havde været ansat i Konzerthausorchester Berlin i seks år.

I dag har hun siddet i orkesteret i 17 år. Hun besidder en stor kærlighed til og en - om muligt - endnu større seriøsitet omkring musikken. Det er en kæmpe gave for orkestret, forlyder det, især når hun som 3. solospiller i førsteviolingruppen nogle gange skal spille solo med orkesteret - ofte med kort varsel, for eksempel på grund af sygdom hos koncertmestrene. Det er med andre ord en udfordrende plads, hun sidder på, da hun altid skal være klar til at påtage sig rollen som koncertmester. Når hun gør det, mærker kollegaer såvel som publikum tydeligt den varme og kærlighed, som findes i hendes smukke spil, hedder det fra symfoniorkestret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

Politiet øger patruljeringen i Aarhus: Klar med hotspots, hvis det bliver nødvendigt

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Annonce