Annonce
Mærk Aarhus

ViPadel Aarhus inviterer til den nye folkesport

Foto: Mærk Aarhus
Du har formentligt hørt om Padel tennis, som mange er begyndt at spille. Padel tennis er lige nu verdens hurtigst voksende sportsgren, og den bliver ved med at vokse i Danmark. Mærk Aarhus er taget på besøg hos ViPadel Aarhus for at lære den populære sport at kende

På Holmstrupgaardvej 18 i Brabrand ligger en stor ejendom. Faktisk lige der, hvor bus 4a har stoppested. Bussen kører fra centrum og stopper lige ude foran bygningen. ”ViPadel Aarhus” står der skrevet med store bogstaver. Træder man ind ad døren, ser man med det samme fire padelbaner med blåt underlag ned langs hallen. Og med usædvanligt højt til loftet. Vi møder to af medejerne, Dan Christensen og Emil Larsen, der begge er passionerede padelspillere.

- Vi har et kæmpe ønske om, at padel tennis bliver spillet af alle i Danmark – uanset alder, køn, etnicitet og sportslige færdigheder, fortæller 35-årige Emil, og Dan supplerer:

- Vores helt store mål er at give folk en god og hyggelig oplevelse, når de er ude at spille.

De to medejere af ViPadel Aarhus åbnede centeret i 2021, og nu gør de en dyd ud af at vedligeholde banerne og skabe et fælleskab.

En blanding mellem tennis og squash

Padel tennis er stadig en ny sport for mange, og derfor undrer du dig måske over, hvad det egentlig er for noget. Vi har fået Dan Christensen til at hjælpe os med at forklare det:

- Det er en kombineret sport mellem 80 procent tennis og 20 procent squash. Det er en form for tennis, men hvor der er vægge rundt om banen, så boldene ikke ryger langt væk. Når man bliver god til det, kan man bruge væggen som bande i sit spil. Bold, net og pointsystem er taget fra tennis – mens brugen af vægge er taget fra Squash.

Emil følger op:

- Ja, man har på en måde pillet hurtigheden ud af squash og fysikken ud af tennis. Man sætter spillet i gang med underhånden, og det gør, at alle kan komme hurtigt i gang med at spille. Og så spiller man to mod to, så boldene holdes næsten hele tiden i gang.

Den frembrusende sportsgren er efterhånden en udbredt sport i Skandinavien. I Spanien er den, målt ud fra antal udøvere, kun overgået af fodbold.

- Min personlige mening er, at vi slet ikke har nået toppen, hvad angår padel i Danmark, siger Dan.

Alle kan være med

Tynd, fed, ung, gammel eller noget helt femte. Alle kan være med, uanset køn. Og det er formentligt også en af grundene til, at sporten er blevet så populær:

- Det er nemt at få et spil op at køre allerede fra første gang, man spiller det. Det er en sportsgren, som giver god motion, men samtidig er skånsom for kroppen, siger Dan, der både har spillet fodbold, håndbold, tennis og bordtennis – men medejeren har døjet med lyskeskader, så han var ellevild, da han opdagede padel tennis:

- Jeg måtte se på andre muligheder for at holde mig aktiv, og nu har padel tennis taget helt over, hvad angår motion, passion, morskab, fælleskab og hygge.

Hos ViPadel Aarhus kommer alt fra børn ned til 10-årsalderen til voksne mennesker på 70+ år for at spille. I sidste uge var tre generationer sågar ude at spille på samme tid:

- Jeg var instruktør for et kobberbryllup i weekenden, og det er virkelig en fornøjelse, når tre generationer fra samme familie kan spille lige op med hinanden. Og de havde altså kun haft battet i hånden i en lille times tid, fortæller Emil.

Hver fredag afholder ViPadel Aarhus to turneringer – én for øvede og én for dem, der lige er et niveau bedre. I hver turnering er der plads til otte spillere, hvor alle kommer til at spille imod hinanden.

- Man får syv små kampe, og så hygger vi med en øl eller sodavand bagefter. Det giver bare et rigtig godt fællesskab herude, fortsætter Emil.

Corona satte gang i projektet

Dan Christensen arbejder i en ungdomsklub, og Emil Larsen er uddannet pilot. Men da Covid-19 lukkede landet ned, var der pludseligt tid til at følge drømmen om at starte et padelcenter:

- Jeg startede med at spille padel tennis i 2019, og jeg fandt hurtigt ud af, hvor sjovt det var. Og jeg var sikker på, at det fulde potentiale ikke var nået i Danmark endnu. Pludseligt fik jeg masser af tid, da jeg blev hjemsendt fra mit arbejde, fortæller Dan.

Dan Christensen begyndte at undersøge, hvad det krævede at starte et center op, og hvad der var vigtigt at tage højde for, når padelbanerne skulle laves.

- Og så fandt jeg ud af, at jeg rigtig gerne ville have en makker med på min vej. Så jeg kontaktede min ven og ”altmuligmand” Emil, og spurgte, om han var klar på at gå selvstændig og starte et padelcenter op.

- Det blev et hurtigt ja fra mig, siger Emil.

Allerede dagen efter var padel-entusiasterne rundt i landet for af se på bygninger, og omkring to måneder efter havde de fundet det helt rigtige sted på Holmstrupgaardvej 18. Derefter gik den helt store renoveringsproces i gang.
I bygningen lå et legeland, som først skulle rives ned, hvorefter fire splinternye padelbaner kunne opføres.

- Efter blod, sved og tåre stod vi klar med ViPaden Aarhus, og vi kunne åbne op for gæster i hallen den 1. maj 2021, siger Dan.

Blot 16 timer før den planlagte åbning, blev kirkesognet lukket ned på grund af Covid-19, og ViPadel Aarhus måtte vente med at åbne.

- Det var et hårdt slag over nakken efter utallige timer på at gøre det hele klar. Vi måtte tilbagebetale alle de bookede timer, fortæller Dan.

Men derfra er det kun gået én vej, og nu laver ViPadel Aarhus månedsrekord på 6. måned i streg.

Højt til loftet

Når man træder ind i det store padelcenter bemærker man hurtigt, at der er ufatteligt højt til loftet.

- Det er vi meget stolte over. Det betyder meget for spillet, at der er godt med plads. Og vi er meget stolte over kvaliteten af vores baner. De er turneringsgodkendte, og vores græsunderlag er det nyeste fra producenten Mondo – det samme som bruges på World Padel Tour, siger Dan.

Emil bryder ind:

- Vi er meget stolte over vores belysning på banerne. Det er meget behageligt og forstyrrer ikke spillerne, når de udfolder sig på banen. Til sidst vil vi også gerne fremhæve den stemning, der er i centeret. Vi gør meget ud af hygge og sørge for, at folk har det godt, fortæller Emil.

Når man booker en tid hos ViPadel Aarhus, skal man blot troppe op i sit sportstøj. Centeret sørger for specialproducerede bats fra Spanien og bolde, som man gratis kan låne.

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet