Annonce
Østjylland

Virksomhed i Gram viser den grønne vej

Gram-firma ser store perspektiver i sit koncept for firmaer, der vil gå den grønne vej og skåne miljøet.

Firmaet Avichem, Lodbrogsvej 59 i Gram, er en af ni virksomheder i Region Midtjylland, der er udvalgt til at vise, at det sagtens kan lade sig gøre at være økonomisk og miljømæssigt bæredygtig på samme tid.

Avichem er en konsulent virksomhed, der siden 2005 har hjulpet produktions- og servicevirksomheder med miljø- og arbejdsmiljøopgaver, herunder håndtering af kemikalier og farligt gods.

»Vi har i 1. halvår 2014 deltaget i fase ét af projektet 'Grønne forretningsmodeller' under Erhvervsstyrelsen. Her har vi haft mulighed for at præsentere og få feedback på vores grønne forretningsidé for et panel af fremtrædende erhvervsfolk. Vi har udarbejdet forretningsplan og businesscase for projektidéen. Det har været et meget spændende og lærerigt forløb, som vi har lagt rigtig mange timer og fritid i. Derfor er vi også utrolig glade for, at vi er blevet valgt ud til at gå videre til fase to,« siger direktør Anette Østerby og projektleder Michael Fedder.

Annonce

»Det betyder meget for os, at både panelet - soundingboardet - samt Erhvervsstyrelsen og Region Midtjylland tror på vores idé og på, at vi med idéen, vil kunne skabe arbejdspladser i det østjyske. Det giver bare ekstra blod på tanden,« siger de.

Den nye grønne forretningsmodel handler om udbygning af en eksisterende online løsning med en miljøplatform, 'Chemical Online Service', der samler anerkendt og tilgængelig EU-viden om kemikalier og gør den brugbar for den enkelte kunde.

»Vi opretter vores kunders produkter i 'Chemical Online Service', og efterfølgende gør miljøportalen det let, at tilegne sig viden om hvilke produkter, der for eksempel indeholder hormonforstyrrende stoffer, og hvilke stoffer, der er giftige eller svært nedbrydelige i miljøet. Eller stoffer, som bidrager til at skade ozonlaget eller forværre drivhuseffekten,« siger Anette Østerby.

Desuden skaber miljøportalen overblik over de negative konsekvenser, det kan have for virksomheden, at anvende disse kemikalier. For eksempel i form af indførelse af renseprocesser og andre energitunge foranstaltninger, krav om målinger, tilladelser, begrænsninger i brug, information af kunder og anden indberetningspligt.

»På den måde skaber miljøplatformen overblik over, hvor vi har 'problem kemikalierne' og et godt incitament for virksomheden til at fjerne og erstatte dem med grønnere kemikalier,« siger Anette Østerby.

For at fremme og lette denne proces indeholder miljøplatformen også en substitutionsside, hvor man kan søge efter grønne alternativer, der allerede anvendes i andre virksomheder.

Alle de oprettede kemikalier bliver farlighedsvurderet og forsynet med en visuel farvekode, der gør det let for alle i hele virksomheden, at sammenligne kemikalier og finde frem til de grønne.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Jonas fandt aldrig Nick den nat på havnen: - Der dør for mange. Vi bliver nødt til at overveje hegn

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smitten spreder sig med stor hastighed, men der er også en god nyhed

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Alarm 112

I røg og damp: Kontorer hos Billigblomst fik hjælp af brandvæsenet

AGF

AGF skal møde norsk mesterhold og svensk modstand på træningslejr

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Østjylland

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Aarhus

10 millioner for nyt letbanestop til badegæster og skovture: Politikerne er positive, men fagfolk er ikke om bord

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Erhverv

Med millionopbakning er ny århusiansk hjælpe-app endelig i luften: - Vi skal være Europas største

Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Alarm 112

Videodagbøger kredser om masseskyderier selv om plan var droppet

Annonce