Annonce
Østjylland

Virksomheder i Odder mangler medarbejdere

John Stærmose (t.h.) mangler medarbejdere til Staermose Industry. Han er ikke den eneste, og derfor arbejder UdviklingOdder på at lave en Åben Virksomhedsdag. Arkivfoto

UdviklingOdder vil gerne præsentere kommunens virksomheder for potentielle ny arbejdskraft. For der er en del ubesatte stillinger rundt omkring, og virksomheder må sige nej til opgaver af samme grund.

Odder: - Vi er omkring 65 medarbejdere, og vi kunne nok tage fem-seks mere ind, hvis vi kunne finde dem. Og det ville medføre flere arbejdspladser inden for andre områder.

Meldingen kommer fra John Stærmose, direktør i Staermose Industry i Odder. Han er ikke den eneste leder at et firma, der har brug for nye medarbejdere, og derfor vil UdviklingOdder gerne lave en Åben Virksomhedsdag i begyndelsen af oktober.

Tanken er, at interesserede kan tage rundt og besøge firmaer, som godt kunne bruge flere hoveder og hænder.

- Der er virksomheder, der har så mange ubesatte stillinger, at de siger nej til ordrer, fortæller udviklingschef Karsten Geertsen fra erhvervsforeningen UdviklingOdder.

Hos Staermose Industry er det smede, der er brug for.

- Det er både sorte og rustfrie klejnsmede, vi mangler. Derfor må sige nej til opgaver. Det har vi nok gjort i et års tid, og det er ikke blevet bedre. Vi har prøvet at annoncere i Odder Avis, men det gav ingenting. Vi har egentlig gjort mange ting, og vi får smede fra tid til anden. Der er en tendens til, at dem vi rekrutterer nu, ikke kommer fra Danmark. Her er ledigheden lav, og dem, der kan noget, er allerede i arbejde, siger John Stærmose.

Annonce

Det er en meget uheldig situation at mangle arbejdskraft. Men det positive er, at vi har travlt.

John Stærmose, direktør i Staermose Industry

Opgaver følger hinanden

Virksomheden laver også andet end smedearbejde, men tingene hænger sammen.

- Hvis vi skal have folk til at købe noget i vores butik, så skal vi kunne garantere, at vi kan svejse det sammen. De øvrige opgaver følger med, der hvor vi kan lave smedearbejde. Når man ikke kan det, så er der også andet, man går glip af, siger John Stærmose.

Firmaet har otte-ni faglærte smede og tre lærlinge - den fjerde er på vej.

- Og vi har rigtig mange praktikanter fra det lokale jobcenter. Hvis nogle af dem viser noget, kan de få lov at komme i lære, det har vi gjort med succes i mange år, siger John Stærmose.

Ifølge UdviklingOdder er udfordringen forskellig fra branche til branche.

- Det har rigtig længe været et problem for bygningshåndværkere og indenfor jern og metal. Det handler om, at det går godt. Men det handler måske også om, at de unge og deres familier ikke ved, hvilke muligheder der er lokalt, mener Karsten Geertsen.

Leder efter firmaer

Lige nu er UdviklingOdder ved at søge firmaer, der gerne vil være med til en Åben Virksomhedsdag lørdag 6. oktober. Virksomheder skal vise sig frem og fortælle om jobmuligheder.

- Jeg har allerede et par tilbagemeldinger fra firmaer. Men hvis det ikke kan lade sig gøre at lave det med så kort varsel, så tager vi det op igen i foråret. Vi vil gå sammen med Køb Odder og slå på tromme for arrangementet. Så kunne det være, at nogle fra Beder, Malling og Mårslet-området havde lyst til at kigge på jobmuligheder i Odder, siger Karsten Geertsen.

Hvis arrangementet bliver til noget, vil UdviklingOdder også kontakte skolerne, så de ældste elever kan få inspiration.

- Vi har også 5000 borgere, der pendler ud af Odder for at arbejde. Nogle af dem kunne måske lige så godt arbejde her, hvis de var skarpe på, hvad der er af muligheder, tilføjer Karsten Geertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce