Annonce
Østjylland

Virksomheder mangler medarbejdere: Nu går de offensivt til værks

Industriområdet på Jernaldervej vokser, men flere af virksomhederne i hele kommunen har problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor arrangerer UdviklingOdder i samarbejde med de lokale arbejdspladser til åben virksomhed. Udviklingschef Karsten Geertsen håber, at det kan få nysgerrige Odder-borgere til at kigge forbi. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det kniber med at få stillinger besat i flere af Odders virksomheder. Derfor invitere flere af dem til åben virksomhed.

Odder: 6000 Odder-borgere pendler hver dag ud af kommunen for at passe deres job. Men står det til UdviklingOdder skal flere af dem skifte pendlertilværelsen ud med et job i en af de mange lokale virksomheder, der er desperate efter kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har erhvervsorganisationen UdviklingOdder og netværket af lokale jern & metalvirksomheder besluttet at invitere alle til åben virksomhed.

- Ideen er skabt i det netværk, men det er vigtigt at understrege, at det er alle typer af virksomheder, der kan vise sig frem for potentielle nye medarbejdere den dag, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

Mange af kommunens 900 virksomheder har nemlig uanset branche en fælles udfordring. De har ledige stillinger, som de ikke kan få besat. En udfordring som også afspejler sig i den seneste erhvervsanalyse, der peger på, at det også fremadrettet vil være et problem at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Der mangler både faglærte, specialister og lærlinge, siger Karsten Geertsen og fortæller om en enkelt virksomhed, der lige nu har seks ledige stillinger.

Annonce

Pendlertid er også penge

Med arrangementet håber han, at flere får øjnene op for, hvilke jobmuligheder der er i kommunen.

- Nogle kender måske ikke engang de jobmuligheder, der er i de lokalt. Der er jo højt specialiserede jobfunktioner i vores virksomheder, siger Karsten Geertsen.

Det er med andre ord ikke nødvendigvis kun smede eller klejnsmede, man kan mangle på en jern & metalvirksomhed, men også specialister eller administrative stillinger.

- Vi håber, at vi på denne dag kan tiltrække både potentielle lærlinge, deres forældre og folk, der allerede er i arbejde udenfor kommunen, men som er nysgerrige efter, om et jobskift kunne være en overvejelse værd, siger udviklingschefen.

- Man skal jo huske på, at selvom lønnen måske i Odder kan ligge lidt lavere end i Aarhus, så er der både tid og penge at spare, hvis man ikke skal pendle. Og tid er også noget værd, påpeger Karsten Geertsen.

Indtil videre er 10 virksomheder tilmeldt åben virksomhedsarrangementet, der finder sted lørdag 14. september kl. 10-13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

Stor eftersøgning efter 4-årige der forsvandt fra børnehaven - men de skulle bare hjem at lege

Annonce