Annonce
Østjylland

Virksomheder mangler medarbejdere: Nu går de offensivt til værks

Industriområdet på Jernaldervej vokser, men flere af virksomhederne i hele kommunen har problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Derfor arrangerer UdviklingOdder i samarbejde med de lokale arbejdspladser til åben virksomhed. Udviklingschef Karsten Geertsen håber, at det kan få nysgerrige Odder-borgere til at kigge forbi. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det kniber med at få stillinger besat i flere af Odders virksomheder. Derfor invitere flere af dem til åben virksomhed.

Odder: 6000 Odder-borgere pendler hver dag ud af kommunen for at passe deres job. Men står det til UdviklingOdder skal flere af dem skifte pendlertilværelsen ud med et job i en af de mange lokale virksomheder, der er desperate efter kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har erhvervsorganisationen UdviklingOdder og netværket af lokale jern & metalvirksomheder besluttet at invitere alle til åben virksomhed.

- Ideen er skabt i det netværk, men det er vigtigt at understrege, at det er alle typer af virksomheder, der kan vise sig frem for potentielle nye medarbejdere den dag, siger udviklingschef Karsten Geertsen.

Mange af kommunens 900 virksomheder har nemlig uanset branche en fælles udfordring. De har ledige stillinger, som de ikke kan få besat. En udfordring som også afspejler sig i den seneste erhvervsanalyse, der peger på, at det også fremadrettet vil være et problem at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

- Der mangler både faglærte, specialister og lærlinge, siger Karsten Geertsen og fortæller om en enkelt virksomhed, der lige nu har seks ledige stillinger.

Annonce

Pendlertid er også penge

Med arrangementet håber han, at flere får øjnene op for, hvilke jobmuligheder der er i kommunen.

- Nogle kender måske ikke engang de jobmuligheder, der er i de lokalt. Der er jo højt specialiserede jobfunktioner i vores virksomheder, siger Karsten Geertsen.

Det er med andre ord ikke nødvendigvis kun smede eller klejnsmede, man kan mangle på en jern & metalvirksomhed, men også specialister eller administrative stillinger.

- Vi håber, at vi på denne dag kan tiltrække både potentielle lærlinge, deres forældre og folk, der allerede er i arbejde udenfor kommunen, men som er nysgerrige efter, om et jobskift kunne være en overvejelse værd, siger udviklingschefen.

- Man skal jo huske på, at selvom lønnen måske i Odder kan ligge lidt lavere end i Aarhus, så er der både tid og penge at spare, hvis man ikke skal pendle. Og tid er også noget værd, påpeger Karsten Geertsen.

Indtil videre er 10 virksomheder tilmeldt åben virksomhedsarrangementet, der finder sted lørdag 14. september kl. 10-13.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce