Annonce
Navne

Virus-forsker belønnes med dyrevelfærdspris

Jacob Thyrsted Jensen fra Aarhus Universitet forsker i luftvejsinfektioner. I sit ph.d.-projekt har han udskiftet forsøgsdyr med en avanceret cellemodel, og derfor får han den såkaldte 3R-pris, der går til ph.d.-studerende, som gør en særlig indsats for dyrevelfærden. Foto: Simon Fishel AU Health
Annonce

HÆDER: Jacob Thyrsted Jensen fra Aarhus Universitet forsker i luftvejsinfektioner. I sit ph.d.-projekt har han udskiftet forsøgsdyr med en avanceret cellemodel, og derfor får han den såkaldte 3R-pris, der går til ph.d.-studerende, som gør en særlig indsats for dyrevelfærden.

Som ph.d.-studerende ved Institut for Biomedicin vil Jacob Thyrsted Jensen gerne vide, hvad der helt præcis sker i lungernes celler, når man får en luftvejsinfektion som influenza eller SARS-CoV-2 (coronavirus, red.). I stedet for at bruge mus og rotter i forskningsprojektet udviklede Jacob Thyrsted Jensen en avanceret cellemodel, som både ligner og fungerer som det beskyttende cellelag, vi mennesker har i lungerne.

Det bliver han belønnet for med 3R-prisen, som tildeles ph.d.-studerende fra det sundhedsvidenskabelige fakultet, der enten reducerer, forfiner eller erstatter dyreforsøg i deres forskning. 3R-prisen er indstiftet af det sundhedsvidenskabelige fakultet, Health, ved Aarhus Universitet og med prisen følger 10.000 kr. De tre R’er står for replacement, refinement og reduction.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Dagens corona-tal: Smittetallet stiger, men det ser stadig fornuftigt ud

AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Annonce