Annonce
Kultur

Virus tager springet til kunsten: Corona som graffiti

Ja, der står jo faktisk ikke corona, men Corolla. Måske malet af en utilfreds Toyota-ejer? Foto: Jesper Bech Pedersen
Langs Brabrandstien ved 'De tre broer' har en graffitimaler givet sit bud på corona som gadekunst.

ÅBYHØJ: Corona-virussen er stort set den eneste ting på dagsordenen i disse uger, og derfor naturligvis et emne, som kunsten før eller siden måtte kaste sig over.

Det ser ud til, at undergrundsmiljøet kom først. Her er vi på Brabrandstien mellem Åbyhøj og Langenæs. Stedet kaldes "De 3 broer", opkaldt efter de tre jernbanebroer, som går over Aarhus Å her.

Nedenunder går så Brabrandstien – på dette sted udformet som en bro under broerne.

De store betonflader blev i mange år ladt i fred af graffitimalere. Den eneste markante graffiti på stedet var et værk malet med store, grå bogstaver.

Annonce
Sådan så der ud i "gamle dage". På den første bro stod der STANDARD, og på den næste stod der LØSNING. I dag er det malet over med nyere graffiti, der nok er mere farverig, men ikke nær så tankevækkende. Arkvfoto: Kim Haugaard

Malet over

'STANDARD LØSNING' stod der over hvælvingerne, som en ironisk, men anerkendende ros til det spektakulære brosystem under jernbanebroerne.

De seneste par år er brosystemet dog i stigende grad blevet overmalet. Også det tankevækkende 'standard løsning' budskab er forsvundet under mere farvestrålende, men også mere standard graffiti.

Nyeste værk (hærværk?) på stedet er så dette 'Corolla Virus', tilsyneladende malet af en, der kalder sig Luca.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

Annonce