Annonce
Erhverv

Virus-værn til sundhedspersonale: 21-årig horsensianer donerer svømmebriller

Daniel Johannesen har på få år fået godt gang i sin webshop med svømmeudstyr, men der er ikke megen gang i afsætning i svømme- og dykkerbriller, nu da ingen kan svømmetræne eller komme på dykkerferie. Nu vil han donere 1000 par til sundhedspersonale. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Sundhedspersonale mangler værnemidler mod coronavirus, blandt andet briller til beskyttelse af øjne. Nu vil iværksætter fra Horsens komme dem til hjælp.

Horsens: Flere kommuner efterlyste i sidste uge tætsiddende øjenværn til sundhedspersonalet, der skal beskytte sig mod coronavirusen.

Det har nu fået Daniel Johannesen fra Horsens til at reagere. Den 21-årige iværksættter, som står bag online-butikken Watery med svømmeudstyr, har valgt at donere minimum 1000 par svømmebriller eller dykkermasker til de kommuner, der mangler.

- Vi er desværre med hastige skridt ved at løbe tør for værnemidler. Ligger du inde med nytårsbriller, dykkermasker, svømmebriller eller andre tætsluttende øjenværn, så tager vi imod dem med stor taknemmelighed, lød det i sidste uge i et Facebook-opslag fra Slagelse Kommune, og i Vordingborg Kommune forklarede chef for pleje- og omsorg i kommunen, Susanne Johansen, hvorfor svømmebriller kan være et godt redskab til at bekæmpe corona:

- Coronavirus smitter via slimhinderne, så derfor er alle værnemidler, som beskytter slimhinder i øjne, næse og mund, noget af det vigtigste for at sikre sundheds- og plejepersonalet mod smitte.

- Men det er også noget, der er svært at skaffe på grund af den store efterspørgsel, tilføjer hun.

Hos Watery i Horsens har Daniel Johansen lige nu mange svømmebriller og dykkermasker, som fylder på lageret, fordi ingen for tiden kan tage i svømmehallen eller på dykkerferie.

- Derfor kan de lige så godt være til gavn for dem, der virkelig har brug for dem nu. I denne usædvanlige tid må vi hjælpe, hvor vi hjælpe kan, siger han.

Han fortæller, at han har henvendt sig til Slagelse og Vordingborg Kommuner, som er de kommuner, han kender til, har efterlyst briller.

- Jeg har lige skrevet til dem i weekenden og har endnu ikke hørt fra dem, sagde Daniel Johannesen mandag formiddag.

Han tilføjer, at alle andre interesserede kommuner er lige så velkomne til at kontakte Watery.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce