Annonce
Aarhus

Vis os dit fotoalbum - Stadsarkivet efterlyser dine 70'er-billeder

Juletrængsel på Søndergade i december 1970. Fotograf Jørn Timm, Århus Stiftstidendes arkiv, Rigsarkivet, digital kopi ved Aarhus Stadsarkiv.

AARHUS: Mandag 27. november er 1970'erne atter i fokus, når Stadsarkivet samler ind til vores fælles kulturarv. Det sker, når arkivets ansatte sidder klar på niveau 5 på Rampen i Dokk1 mellem kl. 13.00-17.00.

Den 3. november udkom andel del af bogserien "Aarhus i årtier", som er et samarbejde mellem Aarhus Stadsarkiv, Den Gamle By og Turbine Forlaget. I bogen kan man opleve Aarhus i 1960'erne gennem hundredvis af fotografier. Næste års udgivelse om Aarhus i 1970'erne er allerede under forberedelse, og læserne kan hjælpe.

Aarhus oplevede mange store og små begivenheder i løbet af 1970'erne: Den kollektive boform voksede frem i stor stil, sporvognene stoppede med at køre, og vi fik en gågade. Datamaskinerne fandt vej frem til arbejdspladserne, og århusianerne blev sammen med resten af den danske befolkning en del af EF. Og så var der de bilfrie søndage, oliekrisen, arbejdsløsheden, afghanerpelsen, hotpantsene, fløjlsbukserne og de brændte bh'er og meget, meget mere.Stiftstidendes fotografer var på pletten til store og små begivenheder, men du har sikkert også billeder, som kan hjælpe med at illustrere byens 70'er-historie. Så tag albummet med under armen og kom ned forbi Dokk1.

Den nyeste mode fremvises i Salling i 1970. Fotograf Ib Rahbek-Clausen, Århus Stiftstidendes arkiv, Rigsarkivet, digital kopi ved Aarhus Stadsarkiv.
Havnearbejderstrejke afblæses i 1970. Fotograf Børge Venge, Århus Stiftstidendes arkiv, Rigsarkivet, digital kopi ved Aarhus Stadsarkiv.
Sankthansbål i Botanisk Have i 1970. Fotograf Jørn Timm, Århus Stiftstidendes arkiv, Rigsarkivet, digital kopi ved Aarhus Stadsarkiv.
Bamses Venner får guldplade i 1978, fotograf Jørn Timm, Århus Stiftstidendes arkiv, Rigsarkivet, digital kopi ved Aarhus Stadsarkiv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce