Annonce
Aarhus

Vis os dit fotoalbum: Stadsarkivet efterlyser dine billeder fra 80'erne

OOA?s koncerter ?Rock mod atomkraft? kunne gennem 1980?erne samle tusindvis af århusianere.Foto: Jens Tønnesen, 1983, Aarhus Stadsarkiv

Husker du skulderpuderne, punkerne og AGFs mesterskab, og har du billeder fra den tid, så vil Stadsarkivet gerne have mulighed for at bruge dem i ny bog.

AARHUS: Mandag 10. september er 1980'erne i fokus, når Stadsarkivet atter samler ind til vores fælles kulturarv. Det sker, når arkivets ansatte sidder klar på niveau 5 på Rampen i Dokk1 klokken 13-17.

Senere i år udkommer tredje del af bogserien "Aarhus i årtier", som er et samarbejde mellem Aarhus Stadsarkiv, Den Gamle By og Turbine Forlaget. I den kommende bog kan man opleve Aarhus i 1970'erne gennem hundredvis af fotografier. Vi er dog allerede ved at gøre klar til næste års udgivelse om Aarhus i 1980'erne, og læserne kan hjælpe.

Aarhus og århusianerne oplevede mange store og små forandringer i løbet af 1980'erne: IKEA og Musikhuset blev indviet, AGF kunne endelig kalde sig danske mestre igen. Og så var der skulderpuderne, breakdance, aerobic, Thomas Helmig, yuppierne, punkerne, BZ'erne og meget, meget mere.

Har du billeder, som kan hjælpe med at illustrere byens 80'er-historie, så tag albummet med under armen og kom ned forbi Dokk1.

Annonce
Trafikken kom til at glide lidt nemmere da Hasle Ringvej blev indviet i juni 1987. Foto: Ole Olesen, 1987, Aarhus Stadsarkiv
Fra 1983-1985 kunne aarhusianerne slå sig løs til sambarytmer og kulørte klædedragter, når det årlige karneval gik gennem byens gader. Foto: Peter Thyssen, 1985, Aarhus Stadsarkiv
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce