Annonce
Østjylland

Visbye: Pink leverede det pop-brag, vi havde håbet på

Rigtigt mange mennesker trodsede det lidt triste vejr og deltog i festlighederne på Søndergade forud for koncerten med Pink. Butikker var klædt i pink, og der var koncert med Fallulah og flere lokale bands. Foto: Morten Pape
Direktøren for Horsens & Friends var ovenud tilfreds med den artistiske kvalitet ved Pink-koncerten onsdag aften. Han tager kritikken af lyden til efterretning. - Det er svært at lave stadion-lyd, siger han.

Horsens: Set fra den artistiske side er jeg ovenud tilfreds. Pink leverede lige præcis det pop-brag af en koncert, som vi havde håbet på. Hun kunne synge, samtidig med at hun var nærværende og charmerende.

Det var en meget tilfreds Claus Visbye, der torsdag morgen gjorde status over sin første stadion-koncert som direktør for Horsens & Friends.

- Det var en fantastisk koncert. Det var tydeligt, at Pink og hendes hold var tilstede. Man kunne mærke, at de kunne lide at være i Horsens, også selv om det var det tredjesidste job på Europa-tourneen, sagde han.

Avisernes anmeldere var enige med Visbye i, at Pink leverede på højeste niveau, men i Ekstra Bladet og B.T. og også i denne avis' koncertanmeldelse var der kritik af lyden ved koncerten. "Skandaløst" og "horribelt", lød det fra de to formiddagsblade.

- Det tager jeg til efterretning. Jeg har svært ved at sige så meget om det. Jeg lyttede flere steder på stadion, men ikke koncentreret på lyden. Generelt må man sige, at det er svært at lave stadion-lyd. Der er noget at arbejde med, og det kræver en lang lydprøve at fintune lyden, så den bliver helt perfekt. Noget af det er i vores hænder, og noget er i hænderne på den lydmand, der er med udefra, sagde Claus Visbye.

Annonce
Man kunne mærke, at de kunne lide at være i Horsens, også selv om det var det tredjesidste job på Europa-tourneen.

Claus Visbye, direktør, Horsens & Friends

Kø ved toiletterne

Antallet af gæster ved koncerten endte på omkring 25.000, 5000 fra kapaciteten på 30.000.

- Det havde da været sjovt at nå derop, men jeg synes, at 25.000 er ganske godt på en dag, hvor der er godt gang i det østjyske (Smukfest startede også onsdag, red.), sagde Claus Visbye, der i øvrigt bemærkede, at størstedelen af publikum, op til 75 procent, var kvinder.

- Det gav selvfølgelig kø ved toiletterne, som vi nu skal evaluere, men kvinderne var gode til også at bruge mændenes toiletter, sagde han.

Forud for koncerten var der det meste af dagen forfest på Søndergade. Blandt andre Fallulah gav en sprudlende optræden, der gav de mange Pink-fans den perfekte ladning energi, inden de senere kunne bevæge sig mod Casa Arena til aftenens lyserøde brag.

- Der var rigtigt mange mennesker, og det var mit indtryk, at de hyggede sig. Vejret var ikke helt med os, men folk var gode til at trække ind i Bytorv Horsens, når der kom en byge, sagde citymanager Allan Nancke torsdag morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Aarhus

Slagsbrødre gik løs på hinanden på gaden: Aggressiv og voldelig adfærd

Annonce