Annonce
Kultur

Visbye vil formentlig bruge ny corona-hjælpepakke

Claus Visbye fulgte med, da den ny hjælpepakke til erhvervs- og kulturlivet blev præsenteret tirsdag. Han forventer, at Horsens & Friends vil gøre brug af muligheden for at blive kompenseret for de tab, udbruddet af corona-virus medfører. Arkivfoto: Axel Schütt
Horsens & Friends er i gang med at redde tråde ud efter koncertflytninger og X Factor-aflysning.
Annonce

Horsens: Koncertarrangørerne Horsens & Friends kommer med stor sandsynlighed til at stille sig op i køen af virksomheder, der vil bruge den ny corona-hjælpepakke, som regeringen netop har lanceret.

Kompensationsordningen, der bliver styret af det, der kaldes "Regeringens og Erhvervslivets Corona-enhed", skal afbøde de økonomiske konsekvenser, som erhvervslivet og mange arrangements-arrangører slås med efter udbruddet af coronavirus.

Blandt andet har Horsens & Friends været nødt til at flytte fire udsolgte koncerter i Forum Horsens: To med den canadiske rockstjerne Bryan Adams 18. og 19. marts og to med Niels Hausgaard 20. og 21. marts, fordi statsministeriet fraråder afvikling af arrangementer med flere end 1000 deltagere.

Regeringenshjælp til corona-ramte virksomheder

Regeringen har tirsdag lanceret tre tiltag, der skal afbøde de økonomiske konsekvenser for en stribe virksomheder af corona-virussets udbredelse herhjemme.

Tiltagene dækker blandt andet også koncert-arrangører som Horsens & Friends, der aktuelt har måttet flytte eller aflyse flere store begivenheder: To koncerter med Bryan Adams (flyttet), to shows med Niels Hausgaard (flyttet) og X Factor-finalen (aflyst).

De tre initiativer er:

1. Kompensation til arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med over 1000 deltagere og arrangementer på under 1000 deltagere, som er målrettet særlige covid-19-risikogrupper, f.eks. ældre eller helbredsmæssigt sårbare.

2. Ny hastelovgivning understøtter virksomhedernes likviditet ved midlertidigt at udskyde betalingsfristerne for moms, AM-bidrag og A-skat.

3. "Regeringen og Erhvervslivets Corona-enhed", der sammen med erhvervslivet skal drøfte målrettede og konkrete forslag til midlertidige tiltag, der kan afhjælpe aktuelle udfordringer for i første omgang transporterhvervene samt turisme og oplevelsesøkonomi.

I udspillet står der blandt andet specifikt uddybet, at "regeringen foreslår en kompensationsordning til arrangører af større arrangementer, som aflyses, ændres væsentligt eller udskydes som følge af statsministerens opfordring til at aflyse arrangementer med flere end 1000 deltagere på grund af covid-19."

"Ordningen omfatter arrangementer på flere end 1000 deltagere. Derudover er arrangementer på flere end 500 deltagere, som er målrettet særlige covid-19-risikogrupper, f.eks. ældre eller helbredsmæssigt sårbare, omfattet."

"Ordningen giver kompensation for tabte indtægter ved aflysning af omfattede arrangementer. Ordningen giver kompensation for merudgifter ved udskudte arrangementer. Det er en forudsætning, at kompensationen ikke resulterer i en fortjeneste for arrangøren."

Kilde: finansministeriet.dk

Annonce

Tallene gøres op

Dertil kommer, at TV2 har afblæst sin planlagte afvikling af X Factor-finalen i Forum Horsens 3. april, og den slags flytninger og aflysninger kan være dyre affærer for arrangører, der måske skal kompensere både kunstnere, leverandører og publikum.

Hvilke beløb, der er på spil for Horsens & Friends, er ikke gjort op endnu, forklarer Claus Visbye.

- Vi kommer sandsynligvis til at bruge ordningen, siger han og uddyber:

- Men vi har ikke gjort det hele op endnu, og vi ved ikke præcis, hvilke udgifter der kommer i forhold til flytningen af Bryan Adams-koncerterne. De danske koncerter går det nogenlunde glat med at flytte, men med Bryan Adams ved vi ikke helt, hvordan det kommer til at se ud. Lige nu arbejder vi med de forskellige leverandører i næste led - alt fra hoteller til madleverandører. Nogle er glade for, at vi kan komme med en ny ordre, mens andre måske er forhindret i at være med som leverandører. Der er mange scenarier i spil, forklarer han.

Annonce

Hårdt agent-arbejde

Det har dog været afgørende for Horsens & Friends, at Bryan Adams-koncerterne kunne flyttes og ikke måtte aflyses. Den situation har forhindret en kæmpe økonomisk bet for virksomheden, pointerer Visbye.

- Det har været helt essentielt, og der er blevet arbejdet virkelig hårdt af agenterne for, at det kunne lykkes, siger han.

Visbye er dog ikke i tvivl om, at der kommer et økonomisk efterspil på grund af koncertflytningerne. Og når regnskabet er gjort op, forventer han derfor, at Horsens & Friends vil søge den kompensation, som regeringen har lovet med den ny hjælpepakke, der blev præsenteret på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Her talte blandt andre erhvervsminister Simon Kollerup (S) direkte til dansk erhvervs- og kulturliv.

- Danske virksomheder og lønmodtagere løfter i fællesskab med regeringen et stort ansvar for at inddæmme og forsinke Corona-smitten og dermed beskytte dansk økonomi. Nu er regeringen klar med helt kontant støtte til vores erhvervsliv og dermed danske arbejdspladser. Det handler om at beholde penge i virksomhederne, så regningerne i disse uger fortsat kan betales i den enkelte virksomhed, udtalte han.

- Vi styrker derfor likviditeten i virksomhederne ved at udskyde fristerne for, hvornår man skal betale skat og moms. Vi kompenserer dem, som har aflyst store arrangementer med flere end 1000 deltagere. Og nu fortsætter vi forberedelserne af mere målrettede hjælpeindsatser rettet mod de mest ramte sektorer sammen med erhvervslivet og lønmodtagerne i ”Regeringens og Erhvervslivets Corona-enhed,” sagde erhvervsministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Aarhus

Dagens corona-tal: Ja tak - lad os bare få flere af den slags meldinger

Annonce