Annonce
Aarhus

Visionært vælgermøde

Steffen Rasmussen står bag »Visionernes Dag« på Godsbanen, hvor borgere, politikere og organisationer kan møde hinanden under afslappede former. Den 28-årige musiker er ny kandidat til byrådsvalget i Aarhus Kommune. Han har tidligere været involveret i et hav af kulturelle projekter, er forfatter til bogen »Kulturel Iværksætter« og arrangør af den åbne juleaften for ensomme og andre i Aarhus. Arkivfoto: Katrine Mark

Den Rå Hal på Godsbanen danner i efterårsferien rammen om et anderledes vælgermøde.

Musiker Steffen Rasmussen har mange jern i ilden. Ud over at være trommeslager i rockbandet Sky Architects er han også social-kulturel iværksætter og nyopstillet byrådskandidat, uden for parti.

Annonce

Men han er også manden bag arrangementet »Visionernes Dag« på Godsbanen i efterårsferien.

»Visionernes Dag«

Godsbanen, tirsdag 15. oktober kl. 12.00-16.30.

Der er gratis entré.

Her danner Den Rå Hal rammen om en dag med nærdemokrati, hvor borgere kan få en uformel snak med byrådskandidaterne og høre om, hvordan forskellige ungdomsorganisationer arbejder. En lang række politiske partier deltager: Venstre, SF, Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Enhedslisten, De Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti, SUF, VU, SFU, DSU, Radikal Ungdom og KU.

Visonære aktører fortæller

Men det er ikke bare politik det hele. Fra en scene midt i rummet er det tanken, at en række aktører vil fortælle deres visioner for byen.

Her kan man blandt andet opleve iværksætternetværket »Ladies First«, hjemløse-initiativet »Hus Forbi«, den danske afdeling af den internationale bevægelse »Zeitgeist« og den grønne platform »Go Green Aarhus«. Flere vil løbende komme til.

Om sin motivation for at stable arrangementet på benene, siger Steffen Rasmussen:

»Politik skal være ægte og relevant, ikke blot valgkamp og overskrifter, for det handler jo helt reelt om folks liv.«

Men den 28-årige iværksætter ønsker også at åbne borgernes og politikernes øjne for det lidt skævere Aarhus, som de måske ikke er så bekendte med i forvejen.

»Der sker så meget rundt omkring på Godsbanen, især for de unge. Det skal ses med egne øjne,« mener Steffen Rasmussen, der sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil holde åbningstalen.

Foruden de politiske indslag vil der være musik i løbet af dagen og et børnehjørne med aktiviteter for børn.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce