Annonce
Debat

Visionen blomstrer på Godsbanen

Annonce

I Århus Stiftstidende tirsdag 6. december var der et læserbrev om Godsbanen af H.P. Jensen, (tidl. leder af Huset i Aarhus, red.). Det skal lige have et par faktuelle ord med på vejen.

Da Aarhus Kommunes kulturpolitik i 2004 skulle revideres, blev der nedsat tre fokusgrupper med inviterede kulturpersoner, politikere m.fl. og kort tid efter endnu en fokusgruppe med alle yderligt interesserede.

Resultatet fra fokusgrupperne var et klart ønske om ikke alene at have et godt musikhus og gode museer, men at Aarhus også skulle have produktionsmiljøer, hvor kulturmiljøet kunne udfolde sig. Det var et meget bredt ønske fra hele kulturlivet. Det førte til, at undertegnede bragte Godsbanen i spil som et af disse produktionssteder. De øvrige skulle være film (i filmbyen) og rytmisk musik (i Huset).

Processen kom af forskellige årsager til at trække for lang tid ud (Godsbanen skulle købes, og finansieringen skulle helt på plads). Allerede fra starten blev der lagt op til, at finansieringen af Godsbanen skulle komme fra Entrescenen, Huset og Teater Katapult. Men jeg ville gerne give kulturlivet plads til selv at bidrage til processen.

Der var bred opbakning til dette i byrådet. Realiseringen skete, efter jeg forlod byrådet i 2005. Herunder mellemspillet ved Vesterbro Torv. Jeg har endnu ikke læst Uffe Elbæk biografi, som tilsyneladende er årsagen til flere læserbreve.

Hensigten med at flytte institutionerne var ikke at lukke dem, men at gentænke dem. Og når jeg i dag går rundt på Godsbanen, er jeg stolt af resultatet: Både af bygningerne og aktiviteterne. Det er blevet det, som jeg gerne ville. Og mon ikke jeg kan tage alle, der stemte for i det daværende byråd, med. Det er en fornøjelse at se kulturlivet blomstre. For mig (og vil jeg tro for resten af det daværende byråd) er det en vision, der blomstrer i fuldt flor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce