Annonce
Aarhus

Peer stopper efter syv succesfulde år: Visit Aarhus skal finde ny direktør

Peer H. Kristensen, stopper som direktør for Visit Aarhus ved udgangen af maj 2019. Han har stået i spidsen for Visit Aarhus siden 2012. Foto: Flemming Krogh
Efter små syv år i spidsen for Visit Aarhus har Peer H. Kristensen søgt nye udfordringer.

AARHUS: Peer H. Kristensen tiltrådte som direktør for Visit Aarhus i 2012 efter at have været turistchef i Herning. Da han begyndte i branchen i 1992, var han landets yngste turistchef.

Peer H. Kristensen tog hul på sin karriere i Aarhus med at nedlægge det traditionelle turistkontor for i stedet at lancere en ny, digital platform, som turisterne kunne benytte sig af.

Siden han trådte ind ad døren til Visit Aarhus for syv år siden, er hotelovernatningstallet i Aarhus fra 2011 og frem til 2018 steget markant fra 496.000 til 892.000. Alene krydstogtturismen er mere end fordoblet.

Succesen til trods tjekker turismedirektøren nu ud. Han meddelte for kort tid siden sin exit til bestyrelsen.

Her er opsigelsen blevet modtaget med ærgrelse.

- Peer er en dygtig forretningsudvikler, og han har ydet en formidabel indsats i spidsen for Visit Aarhus. Han har en helt speciel evne til at skabe værdifulde strategiske samarbejder og kombineret med hans mod og vilje til at gå innovativt og moderne til værks, har han opbygget en destination, der er tordnet ind på alverdens internationale hitlister over steder, man skal opleve. Jeg havde gerne set Peer blive lidt længere, men han efterlader en destination i topform, og det er jeg ham meget taknemmelig for, udtaler Sten Tiedemann, bestyrelsesformand for Visit Aarhus, i en pressemeddelelse.

Hvad Peer H. Kristensen nu skal i gang med, kan han endnu ikke løfte sløret for.

- Direktørrollen i Visit Aarhus var et drømmejob for mig, og det har været en utrolig spændende opgave at løfte Aarhus op som en internationalt anerkendt destination i tæt samarbejde med top-engagerede medarbejdere, bestyrelse og samarbejdspartnere. Jeg vil takke alle for et fantastisk godt samarbejde. Det er ikke nogen nem beslutning at forlade posten, men jeg har sagt ja tak til en ny udfordring, som jeg endnu ikke kan afsløre, siger Peer H. Kristensen i pressemeddelelsen.

Han forlader sin post som direktør i Visit Aarhus ved udgangen af maj i år. Visit Aarhus går nu i gang med en ansættelsesproces for at finde en ny direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Erhverv

Manden der skabte Legofiguren er død

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce